“Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla bu yıl beşinci kez kapılarını açan Yöresel Ürünler Fuarı Yörex, ikinci gününe de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ”Hedefimiz 100 bin üzerinde ziyaretçiydi. İlk günden itibaren ziyarete bakınca bu sayıyı aşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Bu yıl Edirne’den Kars’a 7 bölgeden 325 katılımcının 115 stantla katıldığı fuar ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Fuarın ikinci gününde stantları ziyaret eden Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, bu yılki ziyaretçi ve katılımcıların yoğun ilgisinden dolayı memnun olduklarını söyledi.

“DEFORME OLAN TÜKETİM ALIŞKANLARINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Bu yıl beşincisi düzenlenen fuarda özellikle tüketim alışkanlıklarına değinen Başkan Çandır, fuarın amacının deforme olan tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye yönelik bir anlam taşıdığını da vurguladı. 12 bin yıllık Anadolu’nun el emeği ürünlerinin sergilenmesinin yanında tanıtımının da yapıldığını belirten Çandır,

“Türkiye’nin dört bir yanından katılanlarla renkli bir fuar oluştu. Fuara 325 katılımcı 115 stantla katılıyor. 12 bin yıllık Anadolu’nun el emeği göz nuru ürünleri bu fuarla ziyaretçilere sunuldu. Bu fuar görsel bir şölenin dışında son yıllarda deforme olmuş tüketim alışkanlıklarını değiştirmeye yönelikti. Bize ait tatlarımızı son yıllarda unuttuk işte biz kırsal kesimdeki ürünleri tekrardan canlandırmayı ve tüketime sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

“HEDEF 100 BİN ZİYARETÇİ”

Bu yılki fuarda 100 bin ziyaretçi hedeflediklerini ancak iki günde fuara gelen ziyaretçilerle 100 bini geçeceklerini belirten Çandır konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hedefimiz 100 bin üzerinde ziyaretçiydi. İlk günden itibaren ziyarete bakınca bu sayıyı aşacağımızı düşünüyorum. Bu fuarda bölgelerin ürünlerini de tanıtmış oluyoruz. Malatya’nın kayısını Sürmene’nin bıçağını o nedenle yöresel ürünleri tanıtıp işsizimize iş, aşsızımıza da aş kazandırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Fuar 26 Ekim tarihine kadar açık kalacak.