Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ilçe oda ve borsalarıyla birlikte Yöresel Ürünler (Yörex) Fuarı’nda açtığı standı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da gezdi.

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım, gıda, sanayi ürünleri ve el sanatlarının tanıtılması için düzenlenen YÖREX Fuarı’nda Bursa rüzgarı esti. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde EXPO Center’da düzenlenen fuarda, Bursa’nın markalarının sergilendiği stant kuruldu. Zeytinden Gedelek turşusuna, havludan kestane şekerine, İznik çinisinden Mustafakemalpaşa tatlısına kadar Bursa ve ilçelerinin meşhur ürünleri fuarda sergilendi. Bursa standı, YÖREX fuarında herkesin ilgisini topladı. Fuarın açılışını gerçekleştiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO standını inceledi. Bursa oda ve borsaların stantlarını tek tek gezen Yılmaz ve Hisarcıklıoğlu, Gemlik zeytini, Gedelek turşusu ve Mustafakemalpaşa tatlısının tadına baktı.

BTSO, oda ve borsaları tebrik eden Bakan Yılmaz, “Bursa çok güzel bir stant açtı. Herkese teşekkür ederiz. Bursa, markaları ile Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisidir. Bunu YÖREX Fuarı’nda bir kez daha herkese gösterdi” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Bursa standının kurulmasında emeği geçen BTSO, BTB, oda ve borsaları tebrik etti.