YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Sandıkta iktidarı milletçe beraber biz kuralım. Çünkü, Ankara'ya iktidar kurma imkanını bıraktığınızda orada pek çok karanlık oyun işin içerisine giriyor'' dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat IPARD Yatırımları Sözleşme İmzalama ve Toplu Açılış Töreni, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılık sektörlerine AK Parti hükümetleri döneminde büyük destekler verdiklerini söyledi. Türkiye genelinde 2002 yılında hayvancılık desteği olarak ödenen rakamın 366 bin 273 lira olduğunu belirten Bozdağ, "2014 yılında ise hayvancılık desteği 80 milyon 284 bin liradır. Önümüzdeki dönemde eğer çifti kardeşlerimiz, hayvan üretici kardeşlerimiz, aziz Yozgatlılar ve Türk milleti yeniden desteğini arkamıza koyduğu takdirde, hem hayvan üreticimize hem de çiftçimize desteklerimiz artırarak sürdüreceğiz. Gübredeki yüzde 18 KDV'yi tamamen kaldırıp sıfırlıyoruz. Bundan sonra gübrede KDV olmayacak. Yemdeki KDV’yi tamamen kaldırıyoruz, sıfır KDV olacak. Türkiye’de bunlar siyasi istikrarla, güçlü iktidarla, iyi yönetimle, güvenle, huzurla yapılır" diye konuştu.

Türkiye'de 2002 yılında çiftçilere sadece doğrudan gelir desteği verildiği ifade eden Bozdağ, geçen zaman içerisinde mazot, gübre, toprak analizi desteği, organik tarım ve benzeri pek çok yeni destekler ortaya koyduklarını belirtti.

- ''Sandıkta iktidarı milletçe beraber biz kuralım'

Türkiye'nin her alandan yeniden güçlü bir bir şekilde yoluna devem etmesi için güçlü bir iktidara ihtiyacının olduğunun altını çizen Bozdağ, ''MHP’nin 80 vekili var, 90 vekili olsa tek başına iktidar mı? Değil. 70 olsa bir zararı var mı? On tane vekili düşüyor, yine muhalefet partisi, çünkü barajı geçiyor. CHP’nin 135’i var, 150 olsa tek başına iktidar mı? 120 olduğunda anamuhalefet vasfı değişiyor mu? Değişmiyor, yine anamuhalefet, barajı geçiyor ama AK Parti'nin 20 vekili olursa tek başına iktidar'' ifadelerini kullandı.

İktidarı ve muhalefeti milletin sandıkta belirleceğini söyleyen Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sandıkta iktidarı milletçe beraber biz kuralım. Çünkü, Ankara'ya iktidar kurma imkanını bıraktığınızda orada pek çok karanlık oyun, içerisine giriyor. Ankara’daki kuliscilere, Ankara’daki karanlık odalara, İstanbul'daki, yurtdışındaki bilmem nerede Türkiye’nin iktidarını kurma noktasında söz hakkı vermeyin. 'Söz bende, güç bende' deyin. Sandıkta kimin iktidar olacağına karar verin, 'iktidar odur' deyin. Kimin anamuhalefet olacağına karar verin 'anamuhalefet odur' deyin. Huzurumuza, istikrarımıza, birliğimize dirliğimize kardeşliğimize yeniden daha güçlü bir şekilde sahip çıkacağız ve 1 Kasım’da Türkiye’nin önünü hep beraber yeniden açacağız.''

- TKDK 6 milyar lira değerinde yatırım yapılmasını sağladı

TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı da 2011 yılının itibaren kırsal alanlara gerçekleştirilen yatırımlara destek vermeye başlayan kurumun, Türkiye'de şu ana kadar 11 bin projeye destek sağladığı söyledi.

Nazlı, ''11 bin proje ile yaklaşık 6 milyar lira değerinde yatırım yapılmasına vesile olduk. Faaliyete geçen işletmelerde 45 bin kişiye istihdam sağlandı. Bu 11 bin projenin hayata geçmesi ile 100 bin üzerinde bir istihdam hedefliyoruz'' dedi.

 Konuşmaların ardından, 14. çağrı döneminde sözleşme imzalamaya hak kazanan 37 başvuru sahibi ile sözleşme imzalandı, hibe desteği sağlanan işletmelerden 10 tanesine temsili çek verildi. Bozdağ, TKDK'nın desteği ile kurulan tesislerin toplu açılışını yaptı.

Törene, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu ile çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.