Yurtbay Seramik, bu yıl 35 bin metrekare kapalı inşaat alanı ile üçüncü fabrika yatırımına başladıklarını, 2015 yılında kapalı alanın 115 bin metrekare, kapasitenin ise 30 milyon metrekare olarak planlandığını duyurdu.

Yurtbay Seramik bayi toplantısında konuşan Yurtbay Seramik San. ve Tic. AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlter Yurtbay, bayilerini her zaman Yurtbay Ailesi’nin birer ferdi olarak gördüklerini, hedeflerine ulaşmada bayilerinin çok önemli yeri olduğunu, bu amaçla dayanışma ve iletişimin artırılmasına önem verdiklerini belirterek "Sektörüyle ilgili tüm gelişmeleri, trendleri yakından takip ediyoruz, şirketimiz kuruluşundan günümüze sürekli kendini yenileyen, öngörüleri ile sektöre yön veren, öncülük eden bir yaklaşım içinde oldu. Türkiye büyürken ve ülke ekonomisi gelişirken, sadece seramik sektöründe değil tüm sektörlerde bir rekabet yaşanıyor. Bu yarıştaki hedeflerimiz yüksek. Yurtbay Seramik olarak hedeflere ulaşılmasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Şirketler grubumuzu için olduğu kadar ülkemiz için de, sürekli ilerlemek ve büyüme sağlamak için çok çalışmaya varız.”

ÜÇÜNCÜ FABRİKA

Yurtbay Seramik San. ve Tic. AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Girgin ise, 2015 yılına doğru giderken Yurtbay Seramik’in yurtiçi ve yurtdışında önemli hedefleri olduğunu bu yıl 35 bin metrekare kapalı inşaat alanı ile üçüncü fabrika yatırımına başladıklarını, 2015 yılında kapalı alanın 115 bin metrekare, kapasitenin ise 30 milyon metrekare olarak planlandığını ifade etti. 2015 yılında ilave 7 milyon metrekare büyük ebat üretim tesisinin devreye gireceğini belirten Girgin; AR-GE yatırımlarının hız kazandığından söz etti ve Türkiye’deki yaygın bayi ağıyla sektörün önemli oyuncuları arasında olduklarını belirtti.

ZEKİ YURTBAY TASARIM ÖDÜLÜ

Yurtbay Seramik tarafından geleneksel hale getirilen Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması’nda dereceye girenlere de ödülleri bayi toplantısında verildi. Yarışmanın birincisi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi-Güzel Sanatlar&Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım 4. sınıf öğrencisi Tuğçe Oğuztürk 5 bin liralık para ödülünü kazandı.