ANKARA (AA) - Ziraat Bankası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında, KOSGEB veri tabanında kayıtlı işletmelerin finansmana daha kolay erişimine yönelik "Proje Destek Kredisi Protokolü" imzalandı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, imzalanan protokolle KOSGEB veri tabanında kayıtlı bulunan yaklaşık 785 bin işletmenin finansmana daha kolay erişimi hedefleniyor.

Protokol kapsamında başta Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ile İşbirliği Güçbirliği Destek Programları olmak üzere KOSGEB programlarından yararlanan işletmelere Ziraat Bankası tarafından Türk lirası nakdi kredilerde yüzde 20'lere varan faiz indirimi sağlanacak.

Belirtilen işletmeler, internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirilecek EFT ve havale işlemleri gibi birçok bankacılık hizmetini yüzde 100'lere varan indirimlerle kullanabilecek. İşletmeler, Avrupa Yatırım Bankası, Dünya Bankası Enerji Verimliliği, Fransız Kalkınma Ajansı, Alman Kalkınma Bankasından temin edilen uzun vadeli fonlardan da uygun faiz oranları ile faydalanabilecek.

İşbirliği programı ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek ve "Proje Destek Kredisi Protokolü" kapsamındaki imkanlardan yararlanmak isteyen işletmelerin, Ziraat Bankası şubelerine başvurması gerekiyor.