Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası tarafından kantinci esnafının sorunlarını görüşmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve okul müdürleri ile okul aile birliği başkanlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Esnaf Odası’nın esnafın sorunlarını görüşmek ve çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirdiği istişare toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda kantinci esnafının sorunlarını gündeme getirmek ve var olan sorunların çözüme kavuşması için oda toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve kantinciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, esnaflarının sorunlarının çözüme kavuşması için gerçekleştirdikleri istişare toplantılarının devam ettiğini belirterek, bu kapsamda kantincilerle bir araya geldiklerini kaydetti. Başkan Top, kantinci esnafının sorununun çözüme kavuşması için yetkili mercilerin gerekli sorumluluğu alması gerektiğini ifade ederek, "Kantinler, okullarda çocuklarımızın ve idarecilerin yeme içme gibi ihtiyaçlarının karşılandığı yerlerdir. Öğrencilerin boş zamanlarında, sosyal faaliyetlerini geçirdikleri alanlardır. Yılın 150-160 günü çalışıp 365 gün yaşamını idame ettiren meslektir kantincilik. Hitap ettiği kesimin çocuk yani çocuklarımız, geleceğimiz, her şeyimiz olan evlatlarımız olması sebebiyle, onların gelişim çağlarında ve eğitim hayatlarındaki sağlıklı beslenmelerinde ne kadar önemli bir yerde olduğumuzun da farkındayız. Çocuklarımızın obeziteyle mücadelede, devletimizin aldığı kararların uygulandığı tek alan olan okul kantinleri olmuştur. Biz kantinciler çocuklarımıza yedirmediğimiz hiçbir şeyi öğrencelerimize yedirmeyen, sevgisini ve şefkatini onlardan esirgemeyen kantinci abisi ve kantinci amcalarıyız. Böylesi kutsal bir mesleği icra ederken kantinci esnafının okul idareleri tarafından, kantinlerimizin öğrenci dostu kantinler, mavi bayrak projesi gibi bir çok faaliyetlerde desteklenmeli, kantinciliğin öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatlarında, okulun ayrılmaz bir parçası, bir kültürü olarak tanıtılması gerekmektedir. Ayrıca buradan velilerimize seslenmek istiyorum. Çocuğunuzun okuduğu okulun kantinin, sizin denetim ve kontrolünüzde olduğunu sakın unutmayın, çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan ve sağlıksız beslenme konularından dolayı eğitim ve öğretim saatleri içerisinde okul içerisinde kalmalarını sağlayınız. Odamız ve 5 kurum tarafından denetlenen okul kantinlerini gezmenizi ve çocuklarınızın kantinlerde sağlıklı ve hijyenik ortamlarda beslenmelerini sağlayan kantinlere güvenmenizi istiyoruz" dedi.

Kantinciler Dernek Başkanı Rahman Kızılkaya da toplantıda kantincilerin sorunlarını dile getirdi. Toplantıda ayrıca Oda Başkanı Cebrail Top tarafından kantincilerin sorunlarını içeren dosya Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine verildi.

Toplantının soru cevap bölümünde kantinciler, sorunlarını okul aile birliği başkanlarına, okul müdürlerine ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine iletme fırsatı buldu.