Elazığ Belediyesi ekmeklerin çöpe gitmemesi için örnek bir çalışma başlattı. Belediye tarafından hazırlanan bayat ekmek toplama kutuları sayesinde toplanan ekmekler çöp yerine yem fabrikaları ve hayvan barınaklarında kullanılacak.

Elazığ Belediyesi çöpe giden ekmeklerin önüne geçmek için bayat ekmek kutuları hazırlattı. Belediye tarafından ilk etapta yüz adet bayat ekmek toplama kutusu mahalle ve sokaklara yerleştirilecek. Belediye çalışanları tarafından 2 günde bir kontrol edilerek kutulardaki bayat ekmekler alınarak yem fabrikaları ve hayvan barınaklarına verilecek.

Bayat ekmek toplama kutularını inceleyen ve bilgi alan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, projeyi anlattı. Başkan Yanılmaz, "Elazığ’da değişik yerlere koyacağımız bayat ekmek toplama kutuları hazırlandı. Bunları bugünden itibaren yerleştireceğiz. Bunlar sabit olacak. Hemşehrilerimiz evde artan bayat ekmeklerini getirip bu kutuların içerisine koyacaklar. Bizim ekiplerimiz 2 günde bir bu kutuları kontrol ederek, bayat ekmekleri alacak ve kullanılacağı yerlere iletecekler" dedi.

"BİR DİLİM EKMEK İSRAF EDİLMEMELİ"

Birinci derecede israfın önüne geçilmesi gerektiğin kaydeden Yanılmaz, "Bir dilim ekmeğin dahi israf edilmemesi lazım. Ancak bir de hayatın gerçeği var ki evlerimizde bayatlayan ekmeklerimiz oluyor. Bu bayatlayan ekmekleri de çöplere atmaktan ziyade en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını arıyoruz. Bu çalışmamızda onlardan biridir. İlk etapta yüz tane bayat ekmek kutusunu değişik yerlere yerleştireceğiz. Daha sonra isteğe göre, mahalle ve sokaklarımıza bayat ekmek kutularımızı koyacağız" diye konuştu. konuştu.

Bayat ekmek kutularından toplanan ekmeklerin, kendi ekipleri tarafından 2 günde bir alınacağının altını çizen Yanılmaz, bu ekmeklerin çöp yerine yem fabrikaları ve hayvan barınaklarına göndererek değerlendireceklerini söyledi.