Oğlunun rahatsızlığı nedeniyle öğretmenliği bırakan ve sağlık alanında kullanılan tuzlar sayesinde çocuğuna şifa bulan Filiz Şeflek, şimdi sağlık için tuz satmaya başladı.

Elazığ’da çeşitli okullarda 10 yıl coğrafya ve İngilizce öğretmenliği yapan 36 yaşındaki 1 çocuk annesi Filiz Şeflek’in oğlu Emre’nin 1,5 yaşındayken yoğun alerji rahatsızlığından dolayı mesleğini bıraktı. 3 yıl boyunca oğlunun tedavisi için araştırma yapan anne Şeflek, Himalaya tuzları sayesinde çocuğunun iyileşmesini sağladı. Kendi çocuğunun tedavisinde kullandığı Himalaya tuzlarının etkisini gören Şeflek, bunun üzerine Elazığ’da sağlık için tuz ürünlerini satmaya başladı. 10 yıl kadar öğretmenlik yaptığını ifade eden Şeflek, "Oğlumun yoğun alerjik probleminden dolayı 3 yıl kadar işime ara vermek zorunda kaldım.Tuzların tuz mağaralarının alerjen bünyelere, astımlı bünyelere iyi geldiği söyleniyordu. Araştırmalarımı derinleştirdim ürünleri oğlumun rahatsızlığında kullandım, evimde kullandım. Şu anda oğlum 7 yaşında çok şükür sağlık problemlerini atlattı. Bende ürünlerin işe yarar olduğunu görünce fizibilite çalışmalarını yaparak, Elazığ’da bu işi profesyonel olarak yapmaya karar verdim" dedi.

OKSİJEN VE SUYU HÜCRELERE TAŞIYOR

2 yıl önce işletmeleri kurduklarını belirten Şeflek, "Çıkış noktamız Himayala tuzları, organik tuzlar oldu. Tuz çok önemli faktör ve her yerde var. Ülkemiz yaş itibariyle tuz yataklarının oluşumuyla paralellik göstermektedir. Fakat önemli olan tuzun içerisinde ne kadar mineral olduğu ve bunun size ne kadar korunarak geldiğidir. Dünyada enerji boyutunun en yüksek olduğu tuzun Himalaya tuzu olduğu araştırmacılar tarafından belirlenmiş. Bu tuzunun içerisinde 84 tane element var ve insan organizmasının içerisindeki minarelerin tamamını bulundurmaktadır. Bunun moleküler çapı hücrenin moleküler çapından daha küçüktür ve hücreden geçen tek tuzdur. Hücreden geçerken oksijeni ve suyu hücrelere taşır. Akabinde bunu enerjiye dönüştürür ve ozmoz denilen olayı gerçekleştirir" şeklinde konuştu.

TUZ LAMBALARI RADYASYONU YOK EDİYOR

Tuzun insan sağlığı için önemine değinen Şeflek, "Toksit maddeleri vücuttan uzaklaştırır, yüksek tansiyon hastalarının kullanabileceği tuz varsa oda Himalaya tuzudur. Bu tuzlar taş değirmenlerde öğütülür, kristal şekliyle de kullanılabilir. Tuzlar, toksinleri vücuttan atar. Yemeklik tuzların yanı sıra banyo tuzları, tuz lambaları da bulunuyor. Tuz lambaları havanın içerisindeki toz, polen, mikrop, bakteri, sigara dumanı ve radyasyonu yok eder. Vücut için faydalı iyon yayar ortama ve vücuda zarar veren iyonları yok eder. Özellikle astım, alerji, sinir, stres ve depresyon hastalarını iyi geliyor" ifadelerini kullandı.