Elazığ Adliyesi’nde iletişim semineri verildi. Psikiyatrist Dr. Ömer Deniz tarafından verilen seminerde aile içi iletişimin önemine vurgu yapıldı.

Elazığ Adliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, adliyede görevli hakim ve savcılar ile denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler katıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, iletişimin bugünün dünyasında en önemli konulardan biri olduğunu belirterek aile içi iletişimin önemine vurgu yaptı. Pişkin, “İletişim bugün için kabul etmek gerekirse şu anda en önemli konulardan bir tanesi ve iletişim için yine görüyoruz ki gün be gün değişim ve gelişim yolundayız. Daha düne kadar sosyal paylaşım programlarıyla maç geyiği yapmayı bilmiyorduk ama artık bu iletişim vasıtalarıyla birbirimize ulaşmayı birbirimizle muhabbet etmeyi, evimizde otururken otuz kişi ile birlikte olmayı öğrendik. Bunlar önemli unsurlar. Bizim için bizi ifade etmede kolaylık sağlayan unsurlar. Bakıyorsunuz birçok aile evinde çocuk köşede internette,, baba cep telefonu ile internette anne IPAD’de, kısaca iletişim kuran yok. Herkes kendi sanal aleminde birileriyle iletişimde. Bugün aile içi iletişimin kaybettiğimiz değerlerden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Gerçek iletişim tekniklerini sanal alemde kaybettiğimizi düşünüyorum. Gönül istiyor yani bir yaşlının halini yaşlıyı görerek anlamak. Gönül istiyor arkadaşın derdini tasasını kıvancını yanında olarak hissetmek. Aile içinde çocuklarla kurduğumuz eşimizle kurduğumuz iletişim bizim için daha çok önem ve özellik arz ediyor. Umarım bu programın bahsettiğimiz konu üzerine faydalı olur” dedi.

Başsavcı Pişkin’in konuşmasının ardından Psikiyatrist Ömer Deniz iletişimde gelinen noktayı anlatan bir seminer verdi. Seminer kapsamında ayrıca müzik dinletisi sunuldu.