Elazığ Belediyesi, 2008 yılında hizmetlerinin kalitesinin ve kalite standartlarının sürekliliğinin belgelenmesi amacıyla aldığı ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve 14001 Çevre Yönetim Sistemi Kalite Belgesi’nin süresinin dolması nedeniyle, 2014 yılı denetimlerinden geçti.

Belediye tarafından sunulan hizmetlerin kalitesinin belgelenmesinin yenilenmesi amacıyla yapılan başvuru neticesinde, Türk Akreditasyon Kurumu’ndan onaylı Kalitest Belgelendirme ve Eğitim Hizmetleri Limited Şirketi’nden gelen baş denetçi Mustafa Tutsak tarafından bir dizi denetim gerçekleştirildi. Örnekleme sistemiyle yapılan denetimlerin sonucuyla ilgili yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Tutsak, "Sistemin devamlılığı ve sürdürülebilmesi, sürekli iyileştirilmesine bağlıdır. Bulgular sürekli olarak iyileştirilerek, yenilenme ve gelişme sağlanacaktır. Raporumuzu Belgelendirme Kurulu’na sunacağız. Bizim tavsiyemiz kurumun belgelendirilmesi yönünde olacaktır. Yüzde 99 belgelendirilecektir" dedi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Varol ise, "Eksiklerimizi gidererek, hedeflediğimiz kaliteye ulaşacağız. Gayemiz Elazığ halkına daha iyi, daha güzel hizmetler sunmaktır" dedi.