Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 29 Kasım’da yapılacak Kalkınma Kurultayı 2. birleşim toplantısı öncesi gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında yapılan çalışmalarla ilgili sonuç almaya yaklaştıklarını söyledi.

Elazığ’da 29 Kasım’da gerçekleşecek olan Kalkınma Kurultayı 2. birleşim toplantısı öncesi Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Ali Şekerdağ ile Meclis Başkanı Hamit Kaya ve meclis üyeleri katıldı.

Vali Koçak, ilk kurultayın ardından yapılan çalışmaların sonuçlarının alınmaya başlandığı döneme girdiklerini söyledi. Vali Koçak, "Artık sonuç almaya doğru yaklaşıyoruz 29 Kasım’da inşallah herkesin görevleri ortaya konmuş ne yapacağımız belli olmuş bütün motorlarımızı sonuna kadar çalıştırmış gaza basacağımız gün olacak. Kısmet olursa bundan sonrasını hep beraber çalışarak başaracağız. Meclis başkanımız süreci özetledi, Elazığ TSO başkanımız bu zamana kadar nasıl beraber çalıştığımızı söyledi. Belediye başkanımız da ne yapmamız gerektiğini açıkça söyledi. Ben ilin valisi olarak bu zamana kadar yapılan çalışmalardan çok mutlu olduğumu ifade etmeliyim. Hedeflere beraber gidiyoruz ama koordinasyon biraz daha dar çerçevede yürüyor bu anlamda bu koordinasyon içerisinde ben bulunmadım diye serzenişte bulunan arkadaşlarımız olabilir henüz duymadım ama o arkadaşlarımızın kendini bu iş içerisinde daha çok hissetmesinden mi kaynaklanıyordur eğer öyle bir şey varsa bundan da ayrıca memnuniyet duyduğumu ifade etmeliyim. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası meclisinin bugünkü toplantısının da bu süreçte önemli bir kilometre taşı olduğunu olacağını düşünüyorum" dedi.

"BU YOL TEMBELLİKLE DEDİKODUYLA YÜRÜNMEZ"

Elazığ’ın gelişmesi, kalkınması ve bölgesinin cazibe merkezi olabilmesi için bu kurultayın önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da "Kalkınma Kurultayı’nın birinci bölümü herkesin fikrinin çok net ortaya konulduğu herkesin konuştuğu ve herkesin kendi fikrini iddia edip ispatlamaya çalıştığı bir dönemdi o dönem bitti, odak noktalar tespit edildi, odak sektörler tespit edildi, şimdi ikinci kurultaydayız veya kurultayın ikinci bölümündeyiz. Söylenmesi gereken bütün sözler birinci bölümde söylendi ikinci bölüm ise icraatın yapılacağı bir bölümdür. Artık fiili eylemlerin yapılacağı bir bölümdür. Bu açıdan da kurultayın ikinci bölümünde bu defa yol haritası belirlenecek. Aralık ayında ne yapacağımız ocak ayında ne yapacağımız 2015’in ilk altı ayında ne yapacağımız 2016’da ne yapacağımız belli olacak. Bu belli olduktan sonra izleme komitesi de bunu izleyecek ve hem basınla hem Elazığ halkıyla paylaşacak. Bu yolda yürürken kim hangi görevi üstlenmiş ve yerine getirmiyorsa bunu halk bilecek arkadaşlar. Bu yol tembellikle yürünmez bu yol dedikoduyla yürütülmez, bu yol herkesin ciddiyetle kendi işini yapmasıyla yürünür. Ve bu ciddiyetin bu inancın olduğu Elazığ’ı da büyümekten hiç kimse alıkoyamaz. Elazığ’ın büyümesi Elazığ’ın gelişmesi Elazığ’ın ekonomik gücünün artması Elazığ’ın ihracatının artması hepimizin öncelikli hedefidir. Gayemiz ve hedefimiz Ahmet’i Mehmet’i büyütmek değil, gayemiz ve hedefimiz Elazığ’ı büyütmektir" diye konuştu.

"ASIL GÖREV KURULTAYDAN SONRA BAŞLIYOR"

Kurultayın Elazığ için önemli olduğuna vurgu yapan Elazığ TSO Başkanı Ali Şekerdağ ise, "29 Kasım’da kurultay bitiminden sonra asıl görev başlıyor çünkü ne kadar kurultayı projelendirirseniz projelendirin ne kadar hesap kitap yaparsanız yapın eğer uygulamada bir noksanlık olursa onu başarıya götürme şansınız yoktur. 29 Kasım’dan sonra hem meclisimiz hem iş dünyası hem dışarıdaki ve içerideki çalıştayla inşallah önümüze koyduğumuz hedefleri ondan sonra gerek ikili görüşmeler gerek dışarıdaki görüşmeler gerek ilçedeki görüşmelerle Elazığ’ın kenetlenip ortak akılla bu işi çözebileceğine inanıyorum. Ben bu düşüncelerle kurultayın Elâzığ’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

TSO Meclis Başkanı Hamit Kaya da, kurultayın amacına ulaşması doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.