Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Amatem Tedavi Merkezi, bölge halkının hizmetine sunuldu.

Hastane bünyesinde fiziki alan bakımından çok kısıtlı imkanlarla şimdiye kadar madde bağımlısı hastalar başta olmak üzere adli makamlarca denetimli serbestlik yasası kapsamında gönderilen vatandaşlara hizmet veren 11 yatak kapasiteli Amatem Tedavi Merkezi, Elazığ’ın bölgesel konumu ve hizmet verilen coğrafya dikkate alınarak yeniden planlandı. Bu planlama çerçevesinde hastane yerleşkesi içerisinde müstakil bir bina halinde yeniden inşa edilen Amatem Tedavi Merkezi, çalışmaların tamamlanmasıyla hizmete başladı. İleriye dönük bir planlamayla yeniden düzenlenen servis iki kişilik yakın gözlem, iki kişilik detoksifikasyon odası olmak üzere toplam 28 yatak kapasitesine sahip. Bütün odalarda lavabo ve duşakabinler bulunan yeni serviste 30 kişilik eğitim salonu ve çeşitli aktivitelerin yapıldığı sosyal alanlar da bulunuyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 18 şehre hizmet veren yeni Amatem Tedavi Merkezi Türkiye’de bu alanda sayılı merkezler arasında yer alıyor.

"MADDE BAĞIMLILIĞI KONUSUNDA MERKEZ OLMAYI AMAÇLIYORUZ"

Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Karaboğa, son yıllarda madde bağımlılığı konusunda hastanede önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, "Son yıllarda madde bağımlılığı alanında ciddi bir mesafe kat etmiş bulunmaktayız. Hastanemizde hali hazırda mevcut olan Amatem Tedavi Merkezi 11 yataklıydı, Fiziki Amatem standartlarını karşılamıyordu. Biz son yıllarda hastanemizde madde bağımlılığıyla ilgili hasta yoğunluğunu görünce hastanemizin bünyesinde yataklı Amatem servisinin kapasitesinin arttırılması ihtiyacını gördük. 11 yatağı 28 yatağa çıkardık. Yeni bir bina yaptık. Yeni binada Amatem standartlarını da karşılamayı hedefledik. Otelcilik anlamında daha konforlu hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Odalar iki kişilik. İçerisinde banyosu, duşu ve lavabosu mevcut. Yine toplantı salonu mevcut. Rehabilitasyon alanlarına ağırlık verdik. Daha önceden üç aya kadar uzanan randevu sürelerini kısaltmış olduk ve hali hazırda gelen hastayı direk yatırabiliyoruz su anda. Ve bu alanda hizmetimizi giderek arttırmayı planlıyoruz. İlerde çocuk madde bağımlılığı alanında da bir merkez olmaya çalışıyoruz. Amacımız ruh sağlığı hastanesi olarak toplumun kanayan yarası olan ve giderek de büyük bir problem haline gelen madde bağımlılığı konusunda üzerimize düşeni yerine getirebilmek ve halkımıza bu konuda faydalı olabilmek" dedi.