Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen çalışmayla Sivrice ilçesinde bulunan Hazarbaba Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hastalara ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazarbaba Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan hastalara ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktorlarının gerçekleştirdiği taramalarda 400 hasta tedavi edildi. Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Cimşit Demir, Elazığ merkez ve ilçelerinde ağız ve diş sağlığı konusunda taramaların devam ettiğini belirterek, "Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı merkezi olarak şehir merkezinde ana binamızda ve şehrin iki ayrı semt bölgesinde Sarahatun ve Doğukent semt polikliniklerinde hastalarımıza hizmet verdiğimiz gibi Hazarbaba Rehabilitasyon Merkezi ve diğer rehabilitasyon merkezlerinde de diş sağlığı hizmet veriyoruz. Burada hastalarla ilgili taramalar yapılıyor. Şehir merkezinde de geçen hafta içerisinde bu taramaları yaptık. Muayenelerdeki aslı amacımız klinik şartlarında yapamadığımız özellikle spastik ve engelli hastalarımızın, ağzını açamayacak derecede olan hastalarımızın tedavilerini yapma anlamında bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Bu tür hastalarımız için Elazığ Harput Devlet Hastanesi ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bunun yanında evde bakım hizmetimiz var. BU konuda ilgili kurumlarla yine koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle halkımızdan rica ediyoruz yatılık veya spastik olan yakınları varsa bizlere ulaşsınlar. Biz de gerekli tedavileri yapalım" dedi.

"400 ENGELLİYE SAĞLIK TARAMASI"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun da kurumlararası iş birliğinin önemine dikkat çekerek bu sayede 400 engelliye sağlık hizmeti verildiğini kaydetti. Altun, "Burada özellikle ulaşım problemi olan engellilerimize sağlık taraması yapılması bizim açımızdan önemli. Bu açıdan 4 ayrı kurumumuz tarafından 400 engelli hastaya sağlık taraması yapılmasını önemsiyoruz. Yaptıkları bu hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim için kurumlar arası iş birliği çok önemli. Bu alanda bizimle iş birliği yaptıkları için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.