Türkiye genelinde birçok ilde yapılan amatör telsizcilik sınavına Elazığ’da 48 kişi katıldı.

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yılda iki kez gerçekleştirilen Amatör telsizcilik sınavı bugün Elazığ merkez Anadolu Teknik Lisesi’nde gerçekleştirildi. Amatör telsizci olmak için başvuran 48 amatör telsizci adayı, 50 soru için 1 saat ter döktü.

Sınavlarla ilgili bilgi veren Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Murat Atlı, "Elazığ’a ilk kez geldik ve gerçekten Elazığlılar bizi çok güzel karşıladı ve ağırladı. Öncelikle ilgi ve alakalarından ötürü teşekkürlerimi belirtmek isterim. Geçen yılda Elazığ’ın kardeş ili Malatya’da bu sınavı gerçekleştirdik. Amatör telsizcilerin sayısını arttırmak ve teşvik etmek büyük bir önem arzediyor. Elazığ’ın birinci derecede deprem kuşağında olması da öyle zannediyorum ki bu konuyu destekler nitelikte. Hızlı bir iletişimin sağlanması adına çok değerli bir kamu hizmeti olduğu kanaatindeyim. Umarım Elazığlılar ve diğer illerden buraya gelen adaylar başarılı olurlar” dedi.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Elazığ Şubesi Başkanı Muzaffer Gürtaş da, "TRAC Elazığ Şube kurucuları, genel merkez yönetim Kurulumuzdan aldığı yetki ile il dernekler müdürlüğüne başvurusunu yapmış ve yapılan inceleme sonrasında Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Elazığ Şubesi resmen kurulmuş oldu. Umarım sınava giren arkadaşlarımız geçer not alarak, amatör telsizci olmaya hak kazanırlar ve aramıza katılırlar” şeklinde konuştu.