Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ’Eğitimde dönüşüm programı’ kapsamında merkez ve ilçelere bağlı okulların idarecilerine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ile 200’e yakın okulun müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları katıldı. Burada konuşan Vali Ömer Faruk Koçak, okul idarecilerine uyarılarda bulundu. Bütün kurumların idarecilerinin kendilerini sürekli geliştirerek en iyi olma gayreti içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Vali Koçak, "Gerçekten hem Türkiye’de hem Elazığ’da gerekli olduğu düşüncesiyle bu program başlatıldı. Dolayısıyla eğitimde dönüşümü gerçekleştirecek olan arkadaşlarımız bugün okul müdürü olarak görevlendirdiğimiz arkadaşlarımızdır. Değişimin liderliğini üstlenecekler. Değişimin liderleri değişimin ne olduğunu nasıl olduğunu ve ne zaman gerçekleşeceğini en iyi bilen ve bunu sahaya en iyi yansıtan insanlardır. Dolayısıyla okul müdürü olarak görevlendirdiğimiz arkadaşlar bu niteliğe sahip olduğunu düşündüğümüz arkadaşlardır. Şüphesiz ben de dahil hiç birimiz en iyi seçimler değiliz. En iyi seçim olma gayretiyle ortaya çıkmış seçimlerin sonucuyuz. Ama en iyi olmaya gayret edeceğiz. En iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Hiçbir zaman biz okul müdürü olarak atandık, milli eğitim müdürü olarak atandık vali olarak atandık demeyeceğiz. Sürekli gelişeceğiz. En iyisi olmaya gayret edeceğiz" dedi.

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, yapılan değerlendirmeler neticesinde 83 eğitim kurumunun müdürünün görevine devam etmesinin kararlaştırıldığını, 69’unun ise görevine son verildiğini hatırlattı. Eğitim kurumlarda başarının sağlanması için birlik beraberlik ve istişarenin önemli olduğunun altını çizen Bağlıtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan değerlendirmeler neticesinde 83 eğitim kurumu müdürümüzün görevine devam etmesi 69 eğitim kurumu müdürümüzün de görevden ayrılması sonucu ortaya çıkmıştır. Ayrıca ilk defa yönetici görevlendirilmesiyle ilgili olarak yapılan mülakatta 232 eğitimci okul ve kurumlara yönetici olarak girme puanı aldılar. 139 yönetici de çeşitli kurumlarda görevlendirilmiştir. Şu anda çeşitli okul ve kurumlarımızda okul müdür ve müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak 330 yöneticinin görevlendirilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup bir veya iki hafta içerisinde sonuçlandıracağımızı düşünmekteyim. Kurumlarımızı yönetirken katılımcı yönetici anlayışı içerisinde hareket etmemiz, paydaşlarımız olan müdür yardımcıları ve öğretmenlerimizle birlikte işbirliği içerisinde yönetişim kavramının ruhuna uygun bir şekilde yüksek moral ve motivasyon içerisinde bir yönetim benimsenmelidir. Başta ben olmak üzere hiçbir kurum müdürümüzün başarısız olma şansının söz konusu olmadığını, kesinlikle ve yüzde yüz başarılı olmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Başarısız olunduğunda hiçbir mazeretin de kabul görmeyeceğini sizlerle paylaşmak istiyorum."