Elazığ’da 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Elazığ Belediyesi ve Engelliler Platformu ortak bir program düzenledi.

Programa Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın yanı sıra, başkan yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 24 engelli kuruluşunun üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, göreve geldikleri günden bugüne kadar engellilerin toplumda hak ettikleri değeri görebilmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Esasında biz annemizi 365 gün nasıl elinden öperek onun duasını almaya çalışıyorsak aynı şekilde engeli kardeşlerimizi de her gün sevmeli, saymalı ve onlara değer vermeliyiz. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde engellilerin yaşam kalitelerini artırarak, kendi kendilerine yetebilen bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için üzerimize düşeni yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Bu çerçevede ulaşımdan, park ve bahçe düzenlemelerine, kaldırımlardan binalarımıza erişimine kadar pek çok alanda engellileri göz ardı etmedik. Engelli vatandaşlarımız ulaşımdan ücretsiz yararlanıyor. İşitme Engelliler Spor Kulübü de buna örnek teşkil ediyor. Engelli vatandaşlarımızı yeniden topluma kazandırmamız, onların sosyal yaşamda yer alabilmelerini sağlamamız gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın derdi, bizim derdimizdir. Sorun engelli olmak değil, engelliye engel olmaktır. Engellilerimizi ele alırken bir sağlık sorunu olarak değil, sosyal açıdan ele almamız gerekiyor. Ülkemiz, engellilerimizin kendi kendilerine yetebilmenin yanı sıra üretime katılma açısından da büyük yol alınmıştır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza daha mutlu, daha sorunsuz ve engelsiz günler dilerken, tüm vatandaşlarımızın da konuya dair daha duyarlı olmalarını istiyorum. Çünkü biliyoruz ki engelli vatandaşlarımız için en büyük engel, onları görmeyen gözlerdir” ifadelerini kullandı.

Elazığ Engelliler Platformu Sözcüsü Dr. Ömer Deniz de programdaki konuşmasında engellilerin daha iyi yaşamaları konusunda son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Programda Başkan Yanılmaz’a Engelliler Platformu tarafından kendi resminin yer aldığı bir tablo hediye edildi. Program verilen konserin ardından sona erdi.