Elazığ Anaokulu öğrencileri, ’İyilikte yarışan sınıflar’ projesine katkıda bulunarak İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla yetim çocuklara yardım dağıttı.

Elazığ Anaokulu öğrencileri, ’İyilikte yarışan sınıflar’ projesine katkıda bulunarak yetim çocuklara para ve oyuncak dağıttı. Elazığ Anaokulu’nda gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Gürtürk, İHH yetkilileri, Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, okul idarecileri öğretmenler ve yetim çocuklar katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Feyzi Gürtürk bu ve benzeri kampanyalarla yetimlere önemli oranda destek olunduğunu belirterek, "Bugün burada İHH ile birlikte ’İyilikte yarışan sınıflar’ konulu başlık kapsamında ve değerler eğitimi kapsamında Elazığ Anaokulu’muzun öncülüğünde bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Geçen yılki çalışmalarımızda da ’Her sınıfın bir yetim kardeşi olsun’ projesiyle yetimlerimize yardımda bulunmuştuk. Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla bu projeyi yürüteceğiz" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç da projenin önemine dikkat çekerek, "Geçen yıl yapılan çalışmalarla 150’den fazla öğrencimize yardımda bulunduk. İnşallah bugünden itibaren çalışmalarımız bütün okullarımızda devam edecek. Çocuklarımız bir araya gelip bir yetime sahip çıkacaklar. Mağdur olan ekonomik anlamda sıkıntı çeken gerek ülkemizde gerekse ülkemiz dışındaki diğer ülkelerde bugün itibariyle 50 binin üzerinde yetim çocuk var. Bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu tür projelerle yetimlerimize destek olmayı onlara katkı sunmayı amaçlamaktayız" diye konuştu.

Elazığ Anaokulu Müdürü Onur Demir de projenin kendi okullarından başlatılmış olmasının sevindirici olduğunu belirterek, 2009 yılından bu yana yetim çocuklara farklı projelerle destek olduklarını bundan sonra da olmaya devam edeceklerini ifade etti.