Elazığ Valiliği tarafından yürütülen ’Sosyal Risklerin ve Dezavantajların Azaltılması’ projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Elazığ Valiliği tarafından yürütülen ’Sosyal Risklerin ve Dezavantajların Azaltılması’ projesinin tanıtım toplantısı Organize Sanayi Bölgesinde yapıldı. Toplantıya Vali Ömer Faruk Koçak, Sağlık Eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kamu, kurum müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Koçak, "Sosyal risklerin azaltılması projesini geniş anlamda sayın bakanımıza arz ederek bu konuda görüşlerini alacağız. Tüm Elazığ halkı adına gönüllü bir danışmanlık almış olacağız. Sosyal risklerin azaltılması projesi Elazığ’da uzun süredir devam ediyor. Sonuna doğru yaklaştık yakında çok kısa bir süre sonra uygulamaya kısmen başlayacağımız bir proje. Projeyi inşallah daha da geliştirerek uygulamadan kaynaklanacak muhtemel riskleri de azaltarak başlamış olacağız” dedi.

AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren bu tür sosyal destek programlarını çok önemsediği belirterek konuşmasına başlayan Milletvekili Akdağ, "Aslında sağlıkta yaptığımız hizmetler de çok ciddi bir sosyal destek programıdır. Engellisi bulunan ailelerden tutunuz, kendisi için sağlık kontrolüne giden bir hamile kadına verilen şartlı destekler dahil çok alanlı, çok yönlü sosyal desteklerimiz var. Hakikaten bu hususta hükümetlerimiz çok büyük bir başarıya imza attı. Bütün bu sosyal desteklerin il seviyelerinde koordineli biçimde sunulması tabiri caizse artık sosyal riski olan bir tek aileyi bile açıkta bırakmayacak, atlamayacak model geliştirilmesi kanaati çok önemli. Bu hususta yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çok doğru çalışmalar yapıyor. Elazığ özelinde de biraz önce vali beyin bahsettiği gibi başta Elazığ Valiliği ve Belediyesi olmak üzere tüm paydaşlarımız bütün ihtiyacı olan riski olan ailelerin korunabileceği bir sistemin Türkiye’ye örnek olabileceğini görüyorum. Buradaki arzuyu sinerjiyi yine bu husustaki kararlılığı takdir ediyorum. Siz Elazığlıların huzurunda da Valimiz ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok hayırlı bir hizmet, inanıyorum ki bütün Türkiye’ye örnek olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıda projenin ayrıntılarıyla ilgili sunum gerçekleştirildiği öğrenildi.