Elazığ’da Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı’nın çalışmalarının anlatıldığı bir toplantı düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya çeşitli hastanelerden hekimler katıldı. Toplantıda, FÜ Hastanesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aşkın Şen ve uzmanlar tarafından anabilim dalında verilen hizmetlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Son dönemlerde genetikle ilgili çok büyük gelişmeler olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Şen, "Bugün dünyada genetikle ilgili önemli çalışmalar yapılıyor. Bunun tıptaki yansımaları da günde güne artıyor. Tıbbi genetik çalışmaları rutin anlamda hem hastaları tedavi ederken hem de tetkik ve tanı koymak noktasında çok büyük fırsatlar sunuyor. Şuan ki tıbbi uygulamalarla bir yere kadar gelebiliyorsunuz ama işin içine genetik girdiği zaman hem hastaya hem hekime çok önemli faydalar sağlayan bir sürece giriyoruz. Bu toplantının esas amacı diğer birim insanları ile diğer hekimlerle bir araya gelerek bu gücü birleştirip insanlarımıza sağlık alanında daha kaliteli daha bilimsel daha ileriye dönük ve modern bir hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

Üniversite hastanesinde birçok şehirde yapılan genetik muayene, tetkik ve tanı hizmetlerinin yapılabildiğini anımsatan Yrd. Doç. Dr. Şen, "İnsanlar şüphelendikleri bir rahatsızlıkları halinde, ailede sık görülen bir hastalık veya şikayetçi oldukları bir hastalık olması halinde ilgili doktora ve bir genetik uzmanına mutlaka başvurmaları gerekiyor. ’Bundan bir şey çıkmaz’, ’doktora gideceğim bende bir sürü şey bulacak’ diye düşünmek çok yanlış. Bu işlerin atlanır bir tarafı yok, gecikilmesi halinde çok ciddi hastalıklar ortaya çıkabilir. İnsanların bu konuda bilinçlenmesi ve araştırmacı olması gerekiyor" diye konuştu.

Toplantının son bölümünde hekimlerin soruları cevaplandırıldı.