Fırat Üniversitesi Hastanesi bölgesinin sağlık merkezi olma yolunda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 2013 yılında proje revizyonu yapılarak daha kullanışlı bir hale getirilen yeni poliklinik ve ameliyathane inşaatının toplam alanı 37 bin 500 metrekare olurken, bina içerisinde iki kat poliklinik, bir kat ameliyathane, bir kat diyaliz merkezi ve teknik merkez ve bir kat da idari kat olarak planlandı. Yoğun bir şekilde yapımı süren yeni binada dört katın betonarmesi, sıva, döşeme kaplama mermerleri ve dış cephe yalıtım imalatları bitirilirken, ameliyathane katının betonarmesinin devam ettiği ve 2014 yılı sonuna kadar buranın da betonarmesinin tamamlanacağı kaydedildi.

Mimari yapısıyla da dikkat çeken beş katlı yeni poliklinik ve ameliyathane inşaatı içerisinde hastaneye gelen sürücülerin araçlarını rahatlıkla park edebilmeleri için mevcut otoparklara ilaveten 120 araç kapasiteli yeni otopark yapılırken, inşaatın 2015 yılı sonuna doğru bitirilmesiyle birlikte çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına başlanacak. Buraya yapılacak olan yeni bir nizamiye kapısıyla hem hastane girişi daha görsel bir hale getirilecek hem de trafik yoğunluğu azaltılacak.

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nin sadece Elazığ için değil bölge için de önemli bir sağlık kurumu olduğunu ifade eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, "Günümüz şartlarına uygun olarak planlanan ve 2015 yılında tamamlanacak olan yeni beş katlı binanın devreye girmesiyle, vatandaşlarımız çok daha rahat bir şekilde tedavilerini burada yaptırabilecek. Sağlık sektöründe bölgenin önemli merkezlerinden olan Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 2015 yılında önemli bir yapının daha ihalesi yapılacak. Radyasyon Onkolojisi binası için ihale çalışmaları hazırlandı ve 2015 yılında ihalesi yapılacak olan yeni birimin inşaatına kısa zamanda başlanacak" dedi.