Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Elazığ Şubesi açıldı.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Elazığ Şubesi bugün açıldı. Açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Vali Ömer Faruk Koçak, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay ile Zülfü Demirbağ, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Genel Başkanı Dr. Ahmet Özdemir, Elazığ Şube Başkanı Opr.Dr. Veysel Yüzgeç ve birçok davetli katıldı. Vakfın çalışmalarını bildiğini ve çok güzel çalışmalar yaptığını belirten Bakan Güllüce hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Genel Başkanı Dr. Ahmet Özdemir ise, "Vakfımız Malatya, Ankara, Adıyaman, Sivas ve Düzce şubelerini açtı. Bugün burada 6. şubemiz olan Elazığ’ı açıyoruz. Yakın zamanda açılacak şubelerin toplantıları ve çalışmaları sürüyor. Bu yolda görev alan, gönüllü olan, mensubiyet duyan, teğet geçen herkes biliyor ki burada sadece hizmet vardır, vermek vardır, şükür vardır" dedi.

Vakfın Elazığ Şube Başkanı Opr.Dr. Veysel Yüzgeç de, "Vakıflar, yardımlaşma paylaşma ve toplumsal sorumluluğun anıtlaştığı hayır kurumlarıdır. Haktan gelenin halka ulaştırma misyonunu üstlenir. Vakıf geleneği bizatihi Peygamberimizin örnekliğinde başlamış ve İslam medeniyetinin temel bir unsuru haline gelmiştir. Bu anlayışla Hayat Vakfı da uluslararası hayır işleri yürüten organizasyonlarda üyelikleri olan bir vakıfrır. Çocuk ve aileyi koruyucu projeler yürütmektedir. Muhtaç ve mazlum kitlelere ulusal ve uluslararası teşhis, tedavi ve koruyucu sağlık hizmetleri götürmektedir. Özellikle sağlıkla ilgili eğitim alan üniversite öğrencilerine destek olan ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan faaliyetleri desteklemektedir. Kitap, dergi ve broşürlerle eğitsel ve kültürel hizmetler sunmakta, sağlıkla ilgili bilimsel faaliyetler gösteren ve bunlara destek sağlayan bir vakıftır. Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı 1988’den beri İstanbul merkezli olarak faaliyetlerini sürdürmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vakfın açılışı yapıldı.