Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ve Yönetim Kurulu üyeleri, Dünya Engelliler Günü nedeniyle ZİÇEV Elazığ Şubesi ve Telepati Eğitim Kurumlarını ziyaret etti.

MÜSİAD Elazığ Şubesi Yönetimi Kurulu, Engelliler Günü nedeniyle çeşitli ziyaretlerde bulundu. MÜSİAD Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ile beraberindeki heyet ilk önce ZİÇEV Elazığ Şubesini ardından da Telapati Eğitim Kurumlarına gitti. ZİÇEV’i ziyarette konuşan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, "Bugün Elaziz’in çok önemli bir kurumunu ziyaret ediyoruz. Bu kurum bizim kurumumuz öyle değerlendiriyoruz. Bu kurumun kurucuları arasında çok değerli üyelerimiz de var. Buraya ilk harcın bırakılmasından, buraya geldiği noktaya kadar her aşamasını yakından takip eden bir örgütüz. Özel kardeşlerimize, özel evlatlarımıza has bir gün olarak ilan edilmiş olması nedeniyle ziyaretler yapmak güzel ama bu ziyaretleri ve hatırlamayı 365 gün yapmalıyız. Engelli kardeşlerimiz olarak nitelendirilen ama benim özel evlatlarımız olarak hep söylediğim bu yavrulara ışık tutuyorsunuz. Hayatta tutunma, hayattan beklentilerini arttırma, hayatı daha kolay yaşayabilmeleri için sizlerin katkıları hiç kimsenin göz ardı edemeyeceği bir gayrettir. Bu gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Burası bir vakıf, burada yapılan hizmetlerin bir hayır olarak da değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

ZİÇEV Müdiresi Müfide Kangal da, "Tek derdimiz öğrencilerimize, velilerimize yararlı çalışmalar sunmak. Bununla da vakıf üyelerimiz ve ekip arkadaşlarımızla başarıya ulaşacağımızı zannediyorum. Tek hedefimiz başarı, öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda onların en iyi şekilde eğitim öğretim görmelerini sağlamak.Onların dünyalarına ışık tutarak velilerimizi biraz daha mutlu edebilmenin çabasındayız. Malum biliyorsunuz engelli kardeşlerimizin de velileri büyük sıkıntı içerisindeler. Onlarla rutin toplantılarımız oluyor. İş birliği içerisine giriyoruz. İnşallah hayırlı şeyler olacak, geldiğiniz için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Telepati Eğitim Kurumlarını ziyaret eden Gök ve beraberindekiler, özel çocuklara hizmet eden okul idareci ve yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Gök, "Böylesi bir hizmetin birileri tarafından yapılması lazımdı. 1994’de bu işe başlayıp da 20 yıllık bir süreçte hiç aksatmadan taş üstüne taş koymak suretiyle mükemmel bir okulu hizmete sunmuş durumda. Tabiki özel çocuklarımızı yetiştirmek ayrı bir güzellik. Türkiye’de yüzde 12’yi aşan özel insanlarımız var. Bu 77 milyonluk nüfusta ciddi bir orandır. Elaziz’imizde de her alanı itibariyle de özel insanlarımızın varlığı da ciddi bir boyutta. Bu kurumların artması, hizmet alanlarının gelişmesi lazım. Bugünün vesilesi ile bunu anlatmak ve kamuoyuyla paylaşmak istedik. Sloganımız da herkesi seviyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirine Telepati Eğitim Kurumları Müdürü Fasih Karakaya ise, "Her gün bizim için 3 Aralık kadar değerlidir. Kuruluşumuz 1994 yılındaydı. Şuanda da Elaziz’in en büyük özel eğitim kurumu. Yaklaşık 360 öğrenciye hizmet ediyor. Bu kurumda zihinsel, bedensel, işitme bozukluğu olan çocuklar faydalanıyor. Bunun yanında böyle özel günlerin faydası çevre ve toplumsal eğitimler için bir fırsat olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.