Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ il Koordinatörü Turan Karahan, 13. çağrı döneminde yatırımcılara 187 milyon euro hibe desteği sağlanacağını ifade etti.

10 Kasım’da 13. çağrı ilanına çıkan TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü, projeleri 12 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında kabul edecek. TKDK Elazığ İl Koordinatörü Turan Karahan, 2013 yılı Mart ayından bugüne kadar 4 çağrı dönemi geçirdiklerini belirterek, bu çağrı dönemlerinde 260 milyon liralık yatırım tutarlarının 161 milyon lirasının hibe olarak verildiğini kaydetti.

"13. ÇAĞRIDA 187 MİLYON EURO HİBE”

Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün 42 il arasında 2. sırada yer aldığını ve bu durumun Elazığ adına önemli olduğunu kaydeden Karahan, "TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü olarak 2013 yılı Mart ayından bu yana çıkmış olduğumuz 4 çağrı dönemi boyunca 211 adet proje kabulü yapmış, bu projelerin yatırım tutarı 260 milyon lira, toplam hibe tutarı ise 161 milyon liradır. 13. başvuru çağrı ilanına 10 Kasım tarihi itibariyle çıkılmış olup 12 Ocak-10 Şubat 2015 tarihleri arasında ise proje kabulü gerçekleştirilecektir. Bu çağrı ilanında et ve süt üreten tarımsal işetmelere verilmeyecektir. Ancak bu diğer çağrı dönemlerinde de desteklenmeyeceği anlamına gelmemektedir. IPARD 2 programının devreye girmesiyle birlikte bu sektörlere tekrar destekleme olacaktır. Bu çağrı döneminde, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlara 110 milyon 290 bin, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamındaki yatırımlara ise 77 milyon 535 bin olmak üzere toplam 187 milyon 826 bin euro hibe desteği sağlanacaktır" dedi.

"YATIRIMCILAR PROJELERİNİ ERKEN HAZIRLAMALI"

13. çağrı döneminde verilecek hibe desteğinden faydalanmak isteyen yatırımcılara da çağrıda bulunan Karahan, "Proje kabullerimiz 12 Ocak’ta başlıyor ancak yatırımcılarımız o tarihe kadar projelerini bekletmemeli. TKDK İl Koordinatörlüğü olarak bizler yatırımcılara proje konusunda gerekli desteği veriyoruz. Yatırımcılarımız buraya gelerek uzmanlarımızdan gerekli desteği alabilirler. Ben 13. çağrı döneminin verimli geçeceğini düşünüyor, ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.