Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TURKAV) Elazığ Şube Başkanı Nurhat Halisdemir, şehir merkezinden taşınması gündemde olan Karayolları, DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü için yer tespitinin önemli olduğunu söyledi.

TURKAV Elazığ Şube Başkanı Nurhat Halisdemir, şehir merkezinden taşınması gündemde olan kurumlarla ilgili basın açıklaması yaptı. Haslisdemir, "Bu şehrin geleceği ile ilgili bizlerinde söyleyeceği bir çok şey olmasına rağmen, sesimizi sadece basın açıklamaları ile duyurabilmekteyiz. Son günlerde kamuoyunu yakından ilgilendiren DSİ, Karayolları, Orman Bölge Müdürlükleri’nin yerlerinin Elazığ Belediyesi’ne devredilmesi hususundaki gelişmeler yerinde ve doğru yöntemler takip edilerek yapılmaz ise bu 3 bölge müdürlüğünün de bu şehirden taşınmasına sebep olacak duruma gelmiştir. Bu 3 kurumun yerlerinden Kara yolları Bölge Müdürlüğü en çok iştah kabartan araziye sahip, rant fiyatlarının çok yüksek olduğu bu araziler şehrin ortasında kalıp ilerde bu arazilerin şimdi planlanan şekli olan yeşil alandan farklı amaçlar için kullanılmamasını umut ediyoruz" dedi.

Şehrin ortasında kalan kamu kurumlarının şehrin dışına taşınmasının gerekli olduğuna vurgu yapan Halisdemir, "Ancak taşırken bunları tarımsal özelliği olmayan bir araziye taşıması gerekir. Ağır iş makineleri olan bir kamu kurumunun ana yola cephesi olan bir bölgede olması kaçınılmaz. İş makinelerinin hareket kabiliyetleri ve çalışma programları dikkate alındığında bu kurumların taşınacağı yerin trafiği çok zora sokmayacak bir bölgede olması gerekmektedir. Bütün bu konuşulanların gerçekleşebilmesi için doğru bir planlama yapılması gerekmektedir. Doğru bir plan ile bunlar hayata geçirilmez ve kurumların arazisini bir an önce Belediyeye devretmek dışında bir hedefinden uzaklaşılamazsa söz konusu 3 bölge müdürlüğünün de bu şehirden taşınması kaçınılmaz olacaktır. Planlı ve programlı bir çalışma ile hem bu kurumlara güzel bir yer tespit edilebilir, hem bu kurumların taşınması için gerekli finans kaynakları ayarlanabilir, hemde boşaltılacak alan için çok güzel yeşil alan projeleri hayata geçirilebilir. Yukarıda izah etmeye çalıştığımız konular bu şehirde yaşayan her kesi yakından ilgilendirmektedir" diye konuştu.