Milyonlarca insanı ilgilendiren bu yasa nedir acaba diye soranlar olabilir. Ben de bu yasa üzerine biraz kafa yordum. Yordum yormasına da iyi mi yaptım kötümü inanın bir arada iki derede kaldım. Niye derseniz bu yasa bilmem kaç milyon insanı sevindirecek elbette. Bu güzel bir haber, peki bu habere üzülenler veya bir başka deyişle üzülecek olanlar da var mıdır acaba? Yok canım böyle güzel bir habere üzülünürmü ki, kime ne zararı olacak.

Bu yasa aylardır kamuoyunu meşgul etmekte, birçok insan bu güzel haberi dört gözle beklemekte. Acaba daha önce çıkardıkları emeklilik yasası yanlış mıydı diye soruyor insan kendi kendine. Ne zaman seçim yaklaşsa bir yasa çıkarılıyor ama şu torba yasadan 2000 yılı sonrası emekli olanlar için ise maalesef görünürde yine bir şey yok gibi.

Adam, 9 bin gün sigortaya para yatırmış asgari ücretin altında maaş almakta. Adam 3600 gün pirim yatırmış ve sonuç her ikisi de aynı maaşı almakta yani 4500 civarı maaş. Efendim bu insanlar neden açlık sınırının altında maaş alıyorlar? Neden olacak malum sigorta nın bunlara vereceği bütçesi yok, Dahası ekonomimiz kötü diye bu insanları yıllarca avuttular. Peki şimdi ekonomimiz düzeldi mi de EYT’yi çıkardılar? neden herkes yatırdığı kadar maaş almıyor. 2000 sonrası emekliler neden dışlanıyor?  Bu yeni yasadan sonrası ekonomi nereye gider? Zaten bütçesi olmayan bu yasa Türkiye’yi nereye götürür? Nereye götürecek çukura çukur nerede bilmem ki hangi yerde, ya orada ta burada yada. Yahu ben ne saçmalıyorum gene ne yorgan kaldı nede pire.

Nereden baksam neresinden tutsam elimde kalıyor. Bu yasaya karşıyım bu benim özel fikrim. Keşke yanılmış olsam. Sırf oy uğruna bu yasa çıkarılıyorsa vay halimize vay geleceğimize. Umarım hak eden insanlar yararlanır. Emeklilerimizin aylıklarını asgari ücretin altında tutan devletimiz umarım bu EYT den zararlı çıkmaz. Çıksa çıksa vatandaş çıkar. Yani yasayla bitlikte yeni zamlar kapıda bence. Neyse bizim gönlümüz doğrudan yana. Hayırlısı neyse o olsun dostlar,

Köşe yazılarımı okuyup beni arayan güzel insanlara yürekten teşekkür ediyorum. Bu fırsatı bana veren sayın Gazeteciler cemiyeti başkanı Önder Demirkol a ve Karaman Gündem Gazetesine ve çalışanlarına teşekkürü borç bilirim. Yeniden başka bir konuda buluşmak dileğiyle.