Türkiye’den ve dünyadan en yeni ve başarılı örnekleri sinemaseverlerle buluşturan 51’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 6 dalda ödül alan ’Kuzu’ filminin yönetmeni Kutluğ Ataman’ı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman makamında kabul etti.

En iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, Behlül Dal özel ödülü ve Siyad en iyi film dallarında toplam 6 ödül alan “Kuzu” filminin yönetmeni Kutluğ Ataman, Vali Süleyman Kahraman ile yaptığı görüşmesinde filmi 3 yıl içerisinde tamamlandığını ifade ederek; “Sinemanın en önemli yapılma nedeni seyirciye gitmesidir. Erzincan’ı 90 dakika boyunca her yönüyle tanıtan bir film ortaya çıkardık. Sadece Antalya’da değil, Almanya, Brezilya, Amerika ve Moğolistan’da tanıtıldı. Önümüzdeki günlerde Hindistan’da tanıtılacak. Bu aynı zamanda ilin bir tanıtımıdır, bir reklam filminden çok daha efektif bir tanıtma yoludur. Elimizde böyle bir mamul var, şimdi bunu en efektif şekilde değerlendirme aşamasına giriyoruz. 19 Aralıkta filmimiz tüm Türkiye’de gösterime girecek.” dedi.

Yönetmen Kutluğ Ataman’a ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali Süleyman Kahraman konuşmasında filmin galasının Erzincan’da yapılmasının planlandığını belirterek; “Kutluğ Ataman’ın çekmiş olduğu film, Antalya Altın Portakal Film Festivalinde 6 ödül kazanmıştır. Ayrıca festivalde özel ödüle de layık görülmüştür. Bu başarı hem ülkemiz hem de Erzincan açısından önemli bir hadisedir. Bundan dolayı kendisini Erzincanlılar adına tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Erzincan’ın her bir köşesinin bir yansımasının olduğu film ile Erzincan geniş kitlelere tanıtılmış olacak. Kendisi bir Erzincan sevdalısıdır. Antalya’da ödül alır almaz Erzincan’a geldi. Bu Erzincan sevgisi açısından önemli bir göstergedir. Kutluğ bey hassasiyet göstererek filmin galasının Erzincan’da yapılacağını ifade etti. Kendisine bundan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah yakın zamanda Gala hazırlık çalışmalarına başlayacağız. Kendisini başarılarından dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Süleyman Kahraman konuşmaların ardından “Kuzu” filmi yönetmeni Kutluğ Ataman’a günün anısına bakır işlemeli tabak hediye etti.