Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Grup Müsabakaları Rize’de yapıldı. Rize, Trabzon, Artvin, Giresun, Ordu, Ardahan, Erzincan ve Bayburt illerinin katılımıyla gerçekleşen ve 3 gün süren müsabakalarda Erzincanlı badmintoncular birinci oldular.

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan ANALİG Türkiye Badminton Grup Müsabakaları birbirinden çekişmeli geçen müsabakaların ardından sona erdi. Erzincanlı badmintoncular grup müsabakalarında birinci olarak çeyrek finale yükseldi.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Milli Takım Antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Erçetin tarafından çalıştırılan sporcular Tuğçenur Korkmaz,Sevda Karatay,Sudenaz Acun ,Elif Özyigit,Bengisu Yıldız dan oluşan sporcular gelecek için umut verdiler.