Erzincan Belediye Encümen Toplantı salonunda düzenlenen Cansuyu Aylık ilerleme toplantısına Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Erzincan Belediyesinin En Büyük ve En Önemli projelerinden biri olan Cansuyu projesinin % 85, abone bağlantılarının ise %75 tamamlandığı belirtildi.

Ayrıca Fatih, Yunus Emre, Akşemsettin, Mimar Sinan, Başbağlar, Bahçelievler ve Kazım Karabekir mahallelerinde Cansuyu çalışmaları tamamlandığı, diğer mahallerde ise abone bağlantı çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

CAN SUYU PROJESİYLE YAKLAŞIK 1 MİLYON 800 BİN TL LİK ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLANACAK

35 Milyon Avro bütçeli proje, Erzincan Belediyesi, Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından finanse edilen Cansuyu projesi, tamamlandığında şebekedeki yüzde 65 oranındaki su kaybı önlenmiş ve Avrupa standartlarında kabul edilen yüzde 5 seviyelerine inmiş olacak. Böylece yıllık, yaklaşık 1 milyon 800 bin TL lik elektrik tasarrufu da sağlanmış olacak.

Toplantının sona ermesinin ardından Başkan Başsoy yaptığı açıklamada “Altyapı çalışmaları kapsamında, Cansuyu Projesi, elektrik, telefon, kablo TV ve doğalgaz çalışmalarını da paralel olarak yürütüyoruz. 12. Ayın sonuna kadar şehrimizin altyapısı tamamen yenilenmiş olacak ve Erzincan altyapı problemi olmayan bir il haline gelecek. Bu çalışmalar sonunda yollarımız yıprandı, halkımız ciddi sorunlar yaşadı. Ancak bu vesile ile asfalt çalışmalarını hızla yürütüyoruz. İnşallah yağışlar başlamadan ilimizin önemli arterlerini asfaltlamış olacağız. Bu vesile ile Halkımızın gösterdiği hoşgörü için teşekkür ederim. ” dedi.