Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme-2 (Ar-Ge) Bürosu tarafından hazırlanan ve bu yıl 2.kez uygulanan ‘’Erzincan’dan Can Katın’’ projesi çerçevesinde kurum idarecileri, personeli ve öğretmenler kan bağışında bulundu.

Kan bağışı açılışını İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün yaparak çalışanlara örnek oldu. Kampanyaya Maarif Müfettişleri Başkan Vekili M.Zeki Göksu, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve kurum çalışanları yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Kanlarını bağışlamak adına gelen herkesin büyük bir duyarlılık gösterdiği ‘’Erzincan’dan Can Katın’’ projesinde sağlık sorunları sebebiyle kanı alınamayanlar üzüntülerini beyan ettikleri görüldü.

Projenin ikinci bölümünün okullarda devam edileceği öğrenildi.Yapılan bağışta 40 ünite kan elde edildiği öğrenildi.

Yapılan açıklamada;kan yapay olarak üretilemeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Ancak bugün tıbben ve hukuken farklı görevleri olan bir organ olarak kabul edilmektedir.Yeni doğan ve kanın değişmesi için kana ihtiyacı olan bebeklerin, hayatları boyunca kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olan Hemofili ve Talasemi hastalarının, açık kalp ameliyatı geçirecek insanların, trafik kazalarında yaralanan vatandaşların, sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır.Onlara ancak bizler hayat verebiliriz. Çünkü “Kan Hayattır”denildi.

Projenin Amaçları arasında ise:

Kan bağışçılarının ve kan ihtiyacı olan kişiler arasında gönüllülük bağını kurmak.

Bu projede bağışlanan bir ünite kanla üç kişinin hayatına katkı sağlamak.

Projeden Beklenen Sonuçlar ise:

Milli Eğitim camiasındaki kan verme oranını artırmak.

Kan ihtiyacı konusunda bilinç düzeyini yükseltmek.