Erzincan’da zihinsel engelli öğrencilerin problemlerine çözüm bulmak amacıyla bir uygulama geliştirildi.

Erzincan Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile zihinsen engelli öğrencilerin dikkat eksikliği, çabuk unutma ve zor öğrenme gibi problemlerine çözüm bulmak amacıyla uygulanan “Robot Destekli Eğitim Projesi” kapsamında zihinsel engelli öğrencilerin eğitiminde Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama geliştirildi.

Başarılı bir şekilde sonuçlandığı görülen projenin tanıtım programı Rehberlik ve Araştırma Merkezi İl Müdürlüğünde yapıldı. Düzenlenen tanıtım programına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, ilgili kurumların müdürleri, öğretim görevlileri ve çalışmada görev alan personeller katıldı.

Programda proje hakkında Vali Süleyman Kahraman’a brifing veren Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü insansı robotların tepkilerinin zihinsel engelli öğrencilerin dikkatini daha çok çektiğini, motivasyonlarını artırdığını tespit ettiklerini belirterek; “Robot destekli eğitimden sonra zihinsel engelli öğrencilerde gözlemlenen çabuk unutma ve sürekli tekrar etme gibi konularda robotun çok faydalı olduğunu gördük” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLEN BU PROJE TÜM TÜRKİYE’YE IŞIK YAKIYOR

Sunulan brifingin ardından konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman, Erzincan’da Robot Destekli Eğitim Projesi ile özel eğitimde daha da özel bir noktaya gelindiğini belirtti.

Konuşmasında Üniversite ve kamu kurumları işbirliğinin güzel bir örneğinin sergilendiğini dile getiren Vali Süleyman Kahraman; “Proje ile ilimizde özel eğitim alanında önemli bir ivme yakalanmıştır. İnanıyorum ki Erzincan bunun gibi birçok projede ilk olarak Türkiye’ye örnek olacaktır. Türkiye’nin doğusunda bir olmamıza rağmen, inanıyorum ki yapılan çalışmalarla buradan Türkiye’nin illerine bu gibi alanlarda örnek olacağız. Hem üniversite de hem kamu kurum ve kuruluşlarında mesela bunun gibi gayretlerin olduğunu görüyoruz. İnşaallah bundan sonraki aşamada Erzincan’ın geleceği ile ilgili daha büyük çalışmalar yapacağız. Tüm kuruluşlarla beraber ileriki dönemlerde önemli bir ivme ve sinerjiyi yakalayacağımızı düşünüyorum. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu proje ile Erzincan’dan tüm Türkiye’ye ışık yakıyoruz. Bu projede sizlere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.