Sağlık-Sen(Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) Erzincan Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu, Erzincan Kulem Restaurantta gerçekleşti.Genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, Memur-Sen Erzincan İl Temsilcisi Temel Çiçek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, Halk Sağlığı Müdürü M.Oğuz Çetin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan,PTT Başmüdür Vekili Ayhan Ateş, Sağlık Müdürü Mesut Turan,Başhekim Fatih Özçiçek, Diş Hekimleri İl Temsilcisi Serdar Çetinkaya, Eğitim Bir-Sen Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül, Birlik Haber-Sen Erzincan İl Temsilcisi Mustafa Sevilir,Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız, Bayındır Memur-Sen İl Başkanı Bilal Selçuk ile delegeler ve misafirler katıldı.

Divan Başkanlığını Temel Çiçek’in yaptığı Kongrede Genel Kurul’un açılış konuşmasını mevcut başkan Halil İbrahim İçoğlunun yaptığı konuşmada şu şekilde konuştu:

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sosyal, kültürel, hukuki ve diğer alanlarda haklarını savunmak; çalışanları ortak bir paydada buluşturmak ve sendikacılığı bir aile ortamına dönüştürmek için Erzincan’da göreve geldiğimiz günden beri çalışıyoruz.Peygamber efendimizin ’Sizin en hayırlınız insanlara en çok faydalı olanınızdır’ hadisi şerifinden yola çıkarak yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik."dedi

AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır da konuşmasında;

Ülkemizdeki istikrarın devam etmesi adına aynı şeyleri düşünüyoruz. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Eskisi gibi olsun diye tuzak kuruyorlar. Bu millet AK Parti kadroları ve lideri ile 13 yıl boyunca kapalı kapılar ardında kurulan tezgahları ve oynanmak istenen oyunları bozmuştur. Neden? Çünkü o Recep Tayyip Erdoğan bu millete Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye bir söz verdi. Tabi sizler sivil toplum örgütü olarak sendikal faaliyetlerinizle bu görevi icra ediyorsunuz. Biz de siyasetçi olarak bir basamak üzerinde siyasi ve iktidar olarak bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin bir görevi var. Yetkililerin, sorumluların bir görevi var. Ülke insanımızın daha mutlu yaşaması için zemin hazırlamak, çabalamak ve gayret etmektir. Sizler, temsil ettiğiniz kitlelerin mutluluğunu gördüğünüz de görevinizi yaptığınızı ifade edip mutlu oluyorsunuz. Yoksa eleştirildiğinizde, tenkit aldığınızda görevi yapamadığınızı ifade ediyorsunuz. Biz de iktidar partisi olarak ülke insanımızın mutlu olmasını, huzurlu olmasını, güvende olmasını, geçmişten daha iyi olması için yapılan bir takım yatırımlar, çıkartılan kanunlarla ilerletmeye çalışıyoruz. Bunun mükafatını seçimlerle alıyoruz. 2002-2014 dönemi içerisinde sizler de sivil toplum örgütleri olarak zaman zaman üzerinize düşen görevi yerine getirdiniz, destekler verdiniz. Sadece Memur-Sen konfederasyonunun daha güçlü olması değil, ülkemizin menfaatleri ve çıkarları doğrultuda katkı verdiniz. Milletimiz o gün bu gündür AK Parti iktidarına her geçen gün daha fazla teveccüh göstererek destek sağlıyor. Biz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyonunu milletimizle beraber başaracağız. Milletimizden kopmadan, şimarmadan, yorulduk demeden ve aramıza fitneyi sokmadan millete karşı ve milletimizin değerlerine karşı sorumlu olduğumuzu unutmayacağız. Bizim kendimizi ve nefsimizi merkeze almak hakkımız asla olamaz. Biz milleti ve milletin ortak aklını merkeze alan, milletin değerleri ile yürüyen, milleti kucaklayan ve milletle beraber yolculuk yapmaktan onur duyan bir siyasi kadronun mensuplarıyız. Allah’a şükürler olsun ki bu yolculukta kurulduğumuz günden bu güne kadar bu millet bizi asla yalnız bırakmadı. Bundan sonra milli iradenin hak ve hukukuna kimse saygısızlık yapamayacak"dedi.

Başkan Çakır konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğin önemine değinerek, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız halinde Türkiye Cumhuriyeti’nin daha ileri seviyelere geleceğine vurgu yaptı.

Sağlık-Sen Erzincan Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere Erzincan’a gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise sağlıkta yaşanan gelişmelerin ve değişmelerin yeni Türkiye hedefi ile birlikte gerçekleştiğini belirterek, yeni Türkiye hedefi ile birlikte yeni bir dönem başladığını söyledi.Yeni dönemde milletin kendi iradesini ortaya koyduğunu ve bunun da yapılan her türlü iş ve işlemler de ortaya çıktığını anlatan Memiş, "Türkiye genelinde 150 Bin civarındaki üye arkadaşımız oy kullandı. Bu anlamda Erzincan Şubemizde de delege seçimleri esnasında burada göstermiş oldukları ilgiden dolayı, bu sürece katmış olduklarından dolayı ve sürecin olumlu geçmesini sağladıklarından dolayı Şube Başkanıma, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, temsilci arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Elbette bu ülkede demokrasinin tesisi çok kolay olmadı. Özellikle 1960’lı yıllardan sonra, çok partili döneme geçildikten sonra bu ülkede millet üzerine her 10 yılda bir oyunlar oynandı. Ama son 12 yıldır demokrasi adına, milletin iradesinin sandığa yansıtılması adına önemli adımlar atıldı. 11 Ağustos sabahı Türkiye’de yeni bir Türkiye sloganıyla uyandık. Yeni Türkiye’nin bu günlere gelmesinde Memur-Sen’in demokratik anlayışı, demokrasiye ve insan haklarına olan inancı, insana olan saygısının da katkı sağladığına inanıyorum. Memur-Sen olarak sendikacılığı farklı bir noktaya taşıdık. Bu süreçte Memur- Sen ailesi olarak millet iradesinin sandığa yansımasına ve millet üzerinde oynanan oyunların son bulmasına en büyük katkıyı hep beraber verdik" dedi.

Sağlıkta dönüşümün ciddi olarak başladığını vurgulayan Memiş, şunları kaydetti: "Sağlık çalışanlarının da bu dönüşümden fayda sağlamaları gerekiyor. Bu yüzden özlük haklarına kavuşturulması lazım. Özellikle sağlık çalışanlarına şiddet olaylarının ortadan kalkması ve kaldırılması gerekiyor. Sendika olarak da bunun mücadelesini veriyoruz. Biz sendikacılığa yeni bir boyut getirdik. Bizim anlayışımız; çözüm odaklı anlayış. Ebette yeri geldiğinde meydanlara inilecektir ve demokratik haklar kullanılacaktır. Kullanılması da gerekir. Demokratik tepki verilmesi gerekir. Sorunlu sendikacılık değil sorumlu sendikacılık yapmak lazım. 2009 yılından bu yana çok fazla kazanım elde ettik. Neyi nerede ne zaman isteyeceğinizi bilirseniz sonuca ulaşıyorsunuz. Bunu bilmeniz çözüm odaklı olmanız lazım. Sağlık konusundaki çalışmalarımız da sonuç aldık."dedi

Sağlık-Sen Erzincan Şubesi’nin 3. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılımla yapılmakla birlikte Kongrede mevcut Başkan Halil İbrahim İçoğlu’nun karşısına başka bir rakip çıkmadı. Tek liste ile seçime giren İçoğlu güven tazeledi.İçoğlu’nun yönetim kurulu listesi şu şekilde oluştu Halil İbrahim İçoğlu, Salih Coşkun Erdem Özkan,Nadir Bayrak, Cihat Yeniçeri,İshak Aydın, Alaaddin Özcan’dan oluştu.