Erzinan’da Mevlana Haftası münasebetiyle Erzincan Üniversitesi “Birlikte Akademik Gelişim Kulübü” tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Başöğretmen Salonunda düzenlenen etkinliğe İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Öğretim Elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Birlikte Akademik Gelişim Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Önder, Birlikte Akademik Gelişim Kulübünün önemli etkinlikler gerçekleştirdiğini ifade ederek Mevlana’yı Anma Programının da bu etkinliklerden biri olduğunu söyledi.Önder, “Yunus Emre, ‘Ölen hayvan imiş aşıklar ölmez’ der. Dolayısıyla tarihin hangi sayfasında yaşıyor olursa olsunlar Mevlana, Birûni, Farabi, Yunus Emre ve diğer birçok üstat ölmemiş, sözleriyle, halleriyle içimizde yaşamaktadırlar. Bu insanlar bize Cenab-ı Hakkın bir lütfudur” diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı ise Mevlana’nın önce Batılılar tarafından önemsendiğini daha sonra Türk halkı tarafından önemsenmeye başlandığını ifade etti. “Mevlana İslam’ı nasıl yaşadı, Müslümanlığı nasıl kavradı” sorularıyla Mevlana’nın irdelenmesi gerektiğini ifade eden Alıcı, Mevlana’dan alınacak en büyük derslerden birinin Mevlana’nın zamanı kullanma şekli olduğunu ifade etti. Alıcı şöyle konuştu, “Bir telefon firması var, sloganı da ‘Anı Yaşa’. Biz Batılılar gibi anı yaşamıyoruz, anı kullanıyoruz. Zamana hükmedersek biz zamanın öznesi, zaman bize hükmederse zamanın objesi oluruz.Batılılar zamanın objesi olmuş, bizler ise zamanı dolu dolu yaşayan ve zamana hükmeden bir anlayışın bireyleriyiz.”

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Baltacı ise “Mevlana ve İdeolojisi” başlıklı söyleşisinde Mevlana’nın insana bakış açısını anlatarak Mesnevi’den alıntılar sundu. Mevlana’yı her yönüyle anlatmak için bu programın kısa olacağını söyleyen Baltacı, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Baltacı’nın konuşmasından sonra şiir ve tasavvuf müziği dinletisi sunulurken, programın sonunda çekiliş yapılarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.