Erzincan Üniversitesi, Akademik Performansa Dayalı Üniversite Sıralama Sistemine (URAP) göre, dünyada 2000 üniversite arasında 1203, Türkiye’de ise bu sıralamaya girebilen 76 üniversite arasında 33. sıraya yükseldi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsü tarafından denetlenen, Avrupa Üniversiteler Birliğinin düzenlediği kalite güvencesi toplantısında, dünyada bilinen en büyük sıralama sisteminden biri olarak gösterilen Akademik Performansa Dayalı Üniversite Sıralama Sistemi (URAP) 2014-2015 Dönemi Raporuna göre Erzincan Üniversitesi, dünyada 2000 üniversite arasında 1203, Türkiye’de ise bu sıralamaya girebilen 76 üniversite arasında 33’üncü sıraya yükseldi. Erzincan Üniversitesi 2012-2013 döneminde aynı kategoride 2000 üniversite arasında 1910’uncu, 2013-2014’te ise 1521’inci sırada yer almıştı.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu istatistik veriler sunarak Üniversitenin başarı performansındaki yükselişini ve ilerleyen dönemlerdeki hedeflerini anlattı.

Erzincan Üniversitesinin 2006 yılında kurulduğunu anımsatan Rektör Çapoğlu, kuruluşun başarı öyküsünü beraberinde getirdiğini anlattı. Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, "Üniversitemizin “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi Olmak” Özülküsü ile yola çıktığını belirten Çapoğlu, “Biz de göreve geldiğimiz 2010 yılında bu ülküye sahip çıkma sözü verdik. Tüm çalışanlarımıza ön ayak, destek olma sözüyle yolumuza devam ettik. 2010 yılından 2014 yılına geldiğimiz zaman yaptığımız çalışmaların ürünlerini toplamaya başladık. Bu çalışmalar ile Türkiye Üniversiteleri arasında ciddi bir sıçrayış gerçekleştirdik. Bunun yanında daha önce dünya üniversiteleri arasında üniversitemizin adı geçmezken bugün çok iyi bir seviye yakalamış durumdayız” dedi.

Üniversitelerin performanslarının artık her yıl değerlendirildiğini kaydeden Rektör Çapoğlu, 2014 yılı değerlendirmelerinin yaklaşık 10 gün önce açıklandığını kaydetti. 2014 yılı değerlendirmelerine göre Üniversitemizin Türkiye üniversiteleri arasında saygın bir yerde olduğunu dile getirdi. Erzincan Üniversitesinin Türkiye’deki üniversiteler arasında 55. sırada yer aldığını kaydeden Rektör Çapoğlu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Geçmiş yıllarda daha gerilerde olan üniversitemiz her yıl yükselerek bu sıralamaya gelmiştir. Yine URAP’a göre dünyada 2 bin üniversite arasında yapılan sıralamaya göre üniversitemiz 1203. sırada yer almıştır. Biz 2011 yılında bu sıralamada 2 bin üniversite arasında yer almazken bugün 1203. sıraya yükselmemiz gerçekten sevindirici bir durumdur. 2 bin üniversite arasında yapılan bu sıralamaya Türkiye’den sadece 76 üniversite girebilmiştir.”

Üniversite olarak Türkiye’deki üniversiteler sıralamasında ilk 30 içerisinde olmayı hedeflediğini aktaran Rektör Çapoğlu, elde edilen başarının üniversitemizin bütün çalışanlarına ait olduğuna vurgu yaparak, “Kimisi bu çorbaya bir kaşık taşıdı kimisi bir damla taşıdı ve aş bu şekilde pişti. Ben bütün çalışanlarımızı kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemiz bu başarı sıralamasında yükselirken bu birikimini Erzincan’a katma değer olarak sunmak amacındadır. İnşallah bunu hep beraber başaracağız” dedi.

Türkiye’deki üniversiteler genel puan sıralamasına göre Erzincan Üniversitesi 2014-2015 döneminde üç basamak yükselerek 66’ıncı, devlet üniversiteleri genel sıralamasında 55’inci sırada yer aldığı ve 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında ise Erzincan Üniversitesi 8’inci sırada yer alarak, geçen yıla ait yerini koruduğu öğrenildi.