Erzincan standı YÖREX fuarında ilgi odağı oldu.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasının da katılımıyla Antalya Expo Center’da yapıldı.

BİR ÜRÜNÜ MARKA YAPARSAN ZENGİNLEŞİRSİN

Fuarın açılış töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, markalaşmanın önemine değinerek "Markanın ne faydası var? Marka olunca bir ürünün değeri 10 liradan 100 liraya yükseliyor. Markalaştırdığınız zaman zenginlik gelir. Yöresel ürünlere hem sahip çıkıp hem de zenginleşin. Ürününü marka yaparsan zenginleşirsin, marka yapamazsan sıradan mal haline gelir. Hisarcıklıoğlu ayrıca YÖREX’in yöresel ürünlerin tanıtımının, ekonomiye kazandırılması ve markalaşma açısından çok önemli olduğunu belirterek, geçen yıl fuarda sergilenen bir ürünün THY’nin menüsüne girdiğini söyledi.

Erzincanı temsil etmek üzere fuarda bulunan Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat yaptığı açıklamada; “Açılışını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı YÖREX Fuarı’nda ilimizi temsilen yerimizi alarak Erzincan’ımızı en iyi şekilde temsil etmeye ve yöresel ürünlerimizi tanıtmaya çalıştık. Fuara ilimizden 3 firma, Turizm il Müdürlüğü ve Üzümlü Ziraat Odası da katıldı. Standımız ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi ve işletmelerimiz çok güzel satışlar yaparak iş bağlantıları kurdular. 325 standın bulunduğu ve 114.180 kişinin katıldığı YÖREX Fuarı’nda; Erzincan’ımızın Tulum Peyniri, Cimin Üzümü, Erzincan Bakır El İşlemeciliği, Erzincan Balı, Erzincan Sodası ve diğer yöresel ürünlerimizle standımız yoğun ilgi görürken, standımızda yer alan firmaların iş bağlantıları da ayrıca ümit kaynağı oldu. Beş gün süren fuar süresince yaklaşık 850 Kg Erzincan Tulum Peyniri, 350 Kg Erzincan Balı satışı gerçekleşmiş ve bu ürünlerle ilgili olarak Antalya da bulunan oteller, otel tedarikçileri ve şarküteri grupları ile ticari bağlantılar gerçekleştirdik. Ayrıca Erzincan Bakır El İşlemeciliği ürünlerinin yaklaşık 15 bin TL civarında satış yapılarak Antalya ve çevresinde bulunan hediyelik eşya toptancıları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden bir firma ile ticari bağlantı sağlandı. Yine Yöresel Ürünlerimizden de yaklaşık 4 bin TL tutarında satış yapılmış olup bir Erzincan firmasınında Bilecik’li bir firma ile iş bağlantısı kurduğunu söyledi.

Başkan Polat açıklamasının devamında Antalya’da yaşayan Erzincan’lı hemşehrilerimizin de bizleri yalnız bırakmayarak standımıza ilgi göstermeleri ve misafir etmeleri bizleri oldukça mutlu etti. Buradan Antalya da yaşayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.