Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından organize edilen Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi tarafından desteklenen "Erzincan’a Değer Kat” Proje Yarışmasının tanıtım programı yapıldı.

Erzincan’a katkı sağlama; gün ışığına çıkmamış yenilikçi projeleri hayata geçirme olanağı vermek, bireyin üstünde çalışmak istediği projeleri geliştirmelerine ve varsa eksikliklerini gidermelerine yardımcı olmak amacıyla tanıtım programı düzenlendi.

Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkan Vekili Hikmet Şükrü Beyitoğlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcıları, EKEV Vakfı Başkan Sağdık Ağca, kamu kurumlarının yetkilileri, vakıf yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Kahraman programda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; Erzincan’ın var olan kalite ve değerinin daha da üst seviyelere çıkarılması açısından bu tür projeleri önemsediğini belirterek gençlerin proje yarışmasına değer vererek, Erzincan’a değer katmaları gerektiğini ifade etti.

Konuşmasında Erzincan Üniversitesinin Türkiye sıralamasında önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Vali Kahraman; “EKEV Vakfı çalışanları hiç durmadan İstanbul’da Erzincan için neler yapabiliriz, eğitim kalitesini ve başarısını nasıl artırabiliriz, öğrencilerin sorunlarıyla nasıl ilgilenebiliriz diye çalışıyorlar. Bundan dolayı EKEV başkanına, yönetim kurulu üyelerine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. İlimizin ihracatı 7 bin dolar, bu miktar oldukça az. Ama bunu mazur görüyoruz, çünkü Erzincan deprem görmüş, yerle bir olmuş bir şehir. Bu da yatırımcıyı bir noktada çekincede bırakmıştır. Ama biz her durumu değerlendirerek İnşaallah yatırımlarımıza İstanbul’da ki iş adamlarımızın kucak açmasını, o konuda da gayret göstermelerini bekliyoruz. Şu anda Ergan dağında kayak tesisleri açıldı, fakat orada çok önemli bir eksiğimiz var; ‘otelimiz’. Otel olursa Ergan dağı ve Erzincan’ın tanıtımı daha çok yapılmış olacak. Bu manada İş adamlarımıza katkı sunmak için, gerekli bilgi ve belgeleri vermek için Valiliğimiz bünyesinde yatırım hizmetleri değerlendirme ve yatırımcılara sunma adında bir birim oluşturduk. Bu birimde yatırımcılarımız için her türlü bilgi ve belge sunulacak ve yatırımcılarımıza oradan destek verilecektir.” Şeklinde konuştu.

Vali Kahraman’ın konuşmasının ardından konuşmacılar tarafından proje hakkında katılımcılara seminer verildi.