Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıldönümünde Erzincan’da törenlerle anıldı.

Anma etkinliklerinin ilk bölümü Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Anıta çelenk bırakılmasının ardından saat 09.05’te iki dakikalık Saygı duruşunda bulunuldu. Bayrakların yarıya indirildiği, sirenlerin çalındı, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma törenine Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 3. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selçuk Bayraktaroğlu, mülki ve askeri erkan, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen okulların öğrenci grupları ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan törenin ardından, İl Müftülük Konferans Salonunda Mustafa Doğan Anadolu Lisesi tarafından günün anlamına müteakiben program düzenlendi.

Gerçekleştirilen program, Atatürk’ü anlatan video gösterimi ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ile devam etti. Program da son olarak, öğrenciler tarafından hazırlanan “Selanik’ten Ankara’ya” adıyla Atatürk oratoryosu sergilendi.