Erzincan’da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu,Erzincan Belediye Başkan Vekili Dursun Hira, Erzincan İl Müftüsü Yavuz Karabayır ve diğer kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün şunları ifade etti;

Milletlerin varlıklarını devam ettirebilmeleri, gelişip kalkınması,öncelikle iyi yetişmiş nitelikli,insan gücüne bağlıdır.Eğitim bugün sadece kalkınmanın ve gelişmenin temel unsuru değil aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini tayin eden stratejik bir değerdir.Ülkemizin gelecekle ilgili hedeflerine ulaşabilmesi için en önemli olan görev saygıdeğer meslektaşlarım olan öğretmenlere düşmektedir.Dünyanın en kutsal ve en eski mesleği olan öğretmenlik dün olduğu gibi bugünde gelişimin, değişimin dönüşümün ve yenilenmenin anahtarı durumundadır.dedi.

Düzenlenen programda konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise;

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’da öğretmenler gününü kutlamanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz.Başta görev başında şehit olmuş öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Öğretmen insanı geleceğe hazırlayan, ilgiyi kullanmayı öğreten bir rehberdir.Öğretmen saf ve temiz toplumun koruyucusudur.Öğretmen ders ve davranışlarıyla öğrencilerin zihninde silinmez renkli çizgiler bırakan yeri doldurulmaz bir öğreticidir.Öğretmen doğruyu öğreten doğruyu düşündüren öğrencisinin gönlünü coşturup kanatlandıran yolunu kesen bütün delikleri bertaraf edip onu aydınlık yarınlara ulaştıran tarihi bir insandır.

Bugün milletçe öğretmenler gününü kutlarken şunu asla unutmamalıyız. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen medeniyetin evlatlarıyız.Köklü ve güçlü medeniyetimizin asıl evlatları değerli öğretmenlerimizdir.Zira çağ açıp çağ kapatan Sultan Fatih İstanbul’a girerken kendisine atılan gülleri görünce Fatih benim ama güller onadır diyerek hocası Akşemseddini gösterirken öğretmene saygısını ve milletini bir nevi gözler önüne sermiştir.Kıymetli öğretmenlerimiz asırlardır bu topraklarda güçlü devletler kurup mutlu ve huzur içinde yaşayıp yaşatırsak, bunun asıl mimarlarının sevgi dilini kullanan gençlerin ufuklarını açan hoşgörü ve birlikte yaşama duygusunu aşılayan öğretmenlerimiz olduğunu çok iyi biliyoruz.Öğretmenliğin sabır isteyen emek isteyen bir meslek olduğu yadsınmaz bir gerçektir.Uzun yıllar boyunca çok büyük fedakarlıklarla çalışıp emekli olmuş öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu, hayırlı bir ömür diliyorum .Siz değerli öğretmenlerimin öğretmenler gününü tekrar kutluyorum.dedi.

Yapılan kutlama programında Kavakyolupaşa İlk-Ortaokulu Müdürü Muammer Demir eşliğinde, 87 aday öğretmen yemin ederek öğretmenliğe ilk adımlarını attı.Bu yıl emekli olan öğretmenlere şeref belgesi verildi. Daha sonra öğrenciler arasında düzenlenen “Ekmek İsrafına Son” ve “Öğretmen” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.Öğretmenler korosu eşliğinde verilen konser ile program sona erdi.