Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 13 Şubat spor stadında 2014-2015 1. Amatör futbol ligi açılış törenine katıldı. Törene ASKF il Başkanı Lokman Turan, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, TFF Erzincan İl Başkanı Mustafa Vurgun da katıldı.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı konuşmada; “Türk futbolunun alt yapısını oluşturan amatör futbol ligi Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de başlamış bulunuyor. Futbol, uzun soluklu, sabır, centilmenlik ve maliyet isteyen bir spor dalıdır. Bu spor dalında en büyük emek kulüplerin yöneticilerinindir. Yöneticiler futbolcuların daha başarılı olabilmeleri için maddi ve manevi destek sağlamak zorundadırlar. Futbol, dünyada ve ülkemizde sevilen bir spor dalıdır. Futbolun gelişmesi ve futbolda dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, amatör futbol kulüplerinin ve gençlerimizin emekleriyle olacaktır. Biz Erzincan Belediyesi olarak sporun bütün dallarına elimizden geldiğince destek vermeyi taahhüt ediyoruz.”dedi.

Başkan Başsoy, ASKF İl Başkanı Lokman Turan, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı,TFF.Erzincan İl Başkanı Mustafa Vurgun un Başlama vuruşunu yaptıktan sonra Fenerbahçe spor okulunu ziyaret ettiler.