Erzincan’da Yatırım İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Yatırımların uygulanmasında karşılaşılan sorunların kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlenen Yatırım İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın başkanlığında Türk Telekom İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.Toplantıya Vali Yardımcıları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kahraman şu görüşlerde bulundu; “Aile ve Sosyal Müdürlüğü tarafından uygulanan Kadın Evi Bereket Pazarı projesine eş finansmanının Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sağlanacağı, Belediye Başkanlığı tarafından temel kısımlarının yapıldığı, proje için gerekli olan raf sistemleri ve tezgâhlarının yapılacağı bildirilmiştir. Tercan 200 kişilik yurt binasının arsa işlemlerinin devam ettiği, projenin yaklaşık maliyet hesaplarının Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanlarınca hazırlandığı, Bahçelievler Orta Okulunun arsasının kamulaştırılması için devam eden mahkeme sürecinin 2015 yılı Mart ayında sonuçlanacağı, merkez Özel Eğitim Okulunun arsa tahsis işlemlerinin devam ettiği, bahçesi düzenlenecek okulların tespit edilerek Belediye Başkanlığına bildirildiği anlaşılmıştır. Gerekli malzemeler İl Özel İdaresi tarafından sağlanmak suretiyle belirlenen okul bahçeleri düzenlenecektir.”

“Özel sektör yatırımlarının artırılması için Valiliğimiz bünyesinde Yatırımcı Teşvik ve Bilgilendirme Birimi oluşturulmuştur. Söz konusu birim ilin potansiyelini göz önünde bulundurarak mevcut durum analizinin yapılması yatırım envanterinin çıkarılması, kuruluşların hizmet alanıyla ilgili proje ve faaliyet önerilerinin belirlenmesi ile yatırımcılara teşvik ve devlet yardımları hakkında bilgi verilerek ilimize çekilmesi görevlerini yürütecektir. Bir taraftan kamu diğer taraftan özel sektör yatırımlarının birbirini tamamlayacak şekilde yapılması ve yeni iş alanlarının açılmasını sağlamak suretiyle ilimizin gelişmesini katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Sözlerime son verirken tüm katılımcılara, ilimize yeni yatırım ve hizmetlerin kazandırılmasına yönelik çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi

Vali Kahraman’ın konuşmasının ardından başlayan toplantıda, kurum amirleri alanlarıyla ilgili olarak diğer kurumlarla koordinasyon içerisinde yürüttükleri çalışmalar ve hizmetlerin son durumu hakkında bilgi vermeleri ile sona erdi.

Toplantının ardından AssisTT binasında incelemelerde bulunan Vali Kahraman yetkililerden çağrı merkezi hakkında bilgi aldı.