Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) kapsamında Erzincan-Erzurum-Bayburt illerinin turizm potansiyellerinin ve kış sporları altyapısının tanıtılması ve bölgenin önemli bir turistik destinasyon haline gelmesi amacıyla 27-29 Kasım 2014 tarihleri arasında Varşova/Polonya’da düzenlenen TT WARSAW Turizm Fuarına katılım sağlandı.

KUDAKA Yönetim Kurulu’nu temsilen Yönetim Kurulu üyeleri Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Selçuk Polat fuarı ziyaret ettiler.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Türkiye Cumhuriyeti Varşova Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile yapılan görüşmeler sonucunda fuarda Türkiye standında Erzincan için yer tahsis edilmiş, fuar hazırlıkları kapsamında İngilizce ve Lehçe dillerinde hazırlanan bölgemize ait gezi rehberleri, tanıtım dokümanları ve broşürler fuara katılanlara dağıtıldığı öğrenilidi.

Polonya içinden ve dışından 25 ülkenin katılımıyla tur operatörleri, konaklama ve seyahat şirketleri, turizm cazibe merkezleri (kayak merkezleri, su parkları vb.), organizasyon firmaları, rezervasyon siteleri, turizm oda ve birlikleri ile medya temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen fuarı yaklaşık 20.000 kişi ziyaret etti. Fuarda Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Polonyalılara Erzincan’ı tanıtarak turizm ve cazibe merkezi olan Erzincan`ın turistik ve tarihi yerlerini anlattı, turizm yatırımcılarını Erzincan’a davet etti.

Fuar sonrası Vali Kahraman, Yönetim kurulu üyeleri Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ı ziyaret ederek bölge illeri ile Polonya arasında yapılabilecek ortak faaliyetlere dair fikir alışverişinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi, Türk heyeti onuruna akşam yemeği verdi.

Polonya ziyaretinde Vali Kahraman ve Yönetim Kurulu üyeleri, Krakow’da bulunan soykırım müzesi ve toplama kamplarını gezdiler, şehircilik altyapısı ile ilgili incelemelerde bulunduklarıda edinlen bilgiler arasında.