1939 Erzincan Depreminin 75’nci yıl dönümünde İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından “75. Yılında Erzincan Depremi” konulu deprem konferans düzenleneceği öğrenildi.

Yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden alanlarında uzman öğretim görevlilerininde katılacağı konferansta “Deprem Fiziği ve Afet Vizyonu” ve “Deprem Sosyolojisi ve Afet Eğitimi” başlıklarında olmak üzere 2 oturum olarak 26 Aralık 2014 Cuma tarihinde 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşeceği konferansın ise ilk oturum başkanlığını Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ikinci oturumunun ise Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın başkanlığında gerçekleşeceği belirtildi.

Yapılacak olan oturumda 1992 Erzincan depremi ve mal ve can kaybının sebepleri ve alınacak önlemleri, sürdürülebilir afet yönetim ilkeleri, deprem sonrası yaşamda dini inancın koruyucu rolü, Türkiye’de kabuktaki sismik hız değişiminin deprem oluşumu ile ilişkisi, depremin getirdiği sosyolojik değişim ve sorunlar hakkında katılımcılara bilgi verileceği öğrenildi.

Konferansın vatandaşları deprem konusunda bilinçlenmesi açısından önemine değinen Vali Kahraman, İstanbul’da yaşayan tüm Erzincanlı vatandaşları konferansa davet etti.