Erzincan da 42 bin 360 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erzurum-Erzincan karayolunda, Doğu Ekspresi treninde ve Tercan ilçesi Beşgöze köyünde yapılan operasyonlarda 3 şahıs ile birlikte 2 araç içerisinde ve trende toplam 21 bin 180 paket kaçak sigara ele geçirildi.

10 Ekim 2014 günü aldığı bir istihbaratı değerlendiren ve Tercan-Yollarüstü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri Erzurum ilinden İzmir iline giden Z.C. isimli şahsın kullanmış olduğu ev eşyası yüklü kamyonda yapılan aramada ev eşyaları arasına saklanmış toplam 5 bin 20 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Yine aynı gün Kars Ankara seferini yapan TCDD yolcu treninde kaçak sigara götürüldüğü bilgisini alan Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ve Kemah İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, trende yapmış olduğu aramada U.A. isimli şahsa ait üç ayrı valiz içerisinde toplam 2 bin 360 paket kaçak sigara ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler C.Savcısının talimatıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

11 Ekim 2014 günü ise yine aldığı bir istihbaratı değerlendiren Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ve Tercan-Beşgöze Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri Ağrı dan Erzincan giden M.T. isimli şahsın kullanmış olduğu araçta yapılan aramada araç içerisinde saklanmış toplam 13 bin 800 paket kaçak sigara ele geçirildi.