Erzincan’da, 6-15 yaşlarındaki öğrencilere sömestir tatilinde Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde kayak temel eğitimi verildi. Kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verildi.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 6-15 yaşlarındaki öğrencilerin kayak sporunu öğrenmesi için Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde kayak temel eğitim kursu açıldı. Okulların tatil olması fırsat bilinerek açılan kursa yoğun ilgi gösteren öğrenciler, hem kayak öğrendi hem de tatilin tadını çıkardılar.

Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Burak Mumcu, yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin başlamasıyla öğrencilere yönelik kayak kursları açtıklarını belirterek, "Her yıl sömestir tatilinde çocuklarımıza kayak öğretmek, kayak branşını aşılamak ve doğa sevgisini öğretmek üzere yaptığımız kursumuzu bu yıl da başarılı bir şekilde gerçekleştirdik." dedi.

Mumcu, sömestir tatili sonrası da kayak eğitimi için bazı projeleri hayata geçireceklerini vurgulayarak, "Kayak bilmeyen kalmasın projemiz var, sömestir tatilinden hemen sonra başlayacak. İlkokul çağındaki çocuklarımızın tamamını fiziksel aktivite derslerinde buraya getiriyoruz. Burada kayak yapma, kayağı tanıma imkanı ve doğa bilincini aşılamaya çalışıyoruz. İnşallah sömestir tatilinden sonra da hafta içi her gün burası gençlerimizle, çocuklarımızla dolup taşacak. Kayak kurslarımız devam edecek." dedi.

Kayak eğitmeni Tolga Mumcu da sömestir tatili dolayısıyla açılan kurslarda öğrencilere temel eğitim verdiklerini söyledi. 5+5 olmak üzere 10 gün süren kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere kurs katılım belgesi verildi.