Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan kısa adı KÜSİ olan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışma grubu paydaşlarından olan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelindi.

Düzenlenen tanışma ve bilgilendirme toplantısına Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından TRA1 bölgesine görevlendirilen Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bayram Şahin, OSB Müdürü Ergül Kolak ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Orhan Keskin katıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Erzincan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat; “Kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin (KÜSİ) etkin bir şekilde sağlanması, ülkemizin Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin artırılarak sanayi profilimizin yüksek ve orta-yüksek teknoloji alanlarına çevrilmesi ve "2023 yılı" hedeflerimize ulaşmamız açısından büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda; ulusal ve bölgesel düzeyde KÜSİ’nin geliştirilmesi, kamu tarafından sağlanan Ar-Ge ve yenilik destekleri hakkında tarafların bilgilendirilmesi, tarafları bir araya getirerek işbirliğini geliştirmeye yönelik toplantılar yapılması, sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi, ulusal ve bölgesel düzeyde iş planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin sağlanması gibi görevleri yerine getirmek ve bu iş birliğinin kurumsallaşmasını sağlamak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan KÜSİ çalışma grubu dahilinde bir araya geldik. Yaptığımız tanışma ve bilgilendirme toplantısı neticesinde; KÜSİ kapsamında Sanayi Tezleri Programı (SAN-TEZ)’na proje hazırlayabilmek için sanayicilerin belirlenmesi akabinde akademisyenlerin ve sanayici firmaların bir araya getirilerek yapacakları çalışmaları hep bir arada yürütebilmelerini sağlamak için toplantı yapma kararı aldık” dedi.