PTT Genel Müdürlüğü, bir zamanlar bayramlar, yeni yıl ve özel günlerin vazgeçilmez parçası olan kartpostal ve mektupları unutturmamak için öğrencilere yönelik kampanya düzenledi.

Erzincan’da Merkeze Bağlı Akyazı Beldesi Akyazı İlkokulu 4 B sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Sınan Akyol ile birlikte Akyazı PTT şubesine gelerek posta kartlarını sevdiklerine göndererek kampanyadan yararlandılar.

Erzincan’ın Akyazı Beldesi’nin , PTT yetkilileri tarafından "Kart bizden göndermesi sizden" kampanyası kapsamında tespit edilen Akyazı ilkokulu ve Ortaokuluna 200 adet kartpostal ücretsiz dağıtıldı.

Kartpostal dağıtılan okullardan Akyazı ilkokulu ve Ortaokul öğrencileri, kampanya kapsamında kartpostalları yazarak, sevdiklerine göndermenin mutluluğunu yaşadılar.

PTT Başmüdürü Mustafa Beşli yaptığı açıklamada, öğrencileri akraba ve tanıdıklarına kartpostal göndermeye teşvik etmek amacıyla ücretsiz dağıtım kampanyası başlattıklarını ve öğrencilerin yoğun ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kampanya ile teknoloji karşısında unutulmaya başlayan mektup veya kartpostal gönderme kültürünü tekrar canlandırmaya başladıklarını anımsatan Beşli, şunları kaydetti; "Bu kampanya ile unutulmaya başlayan alışkanlıklarımızı tekrar yaşatmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Özel günler insanların birbiriyle kaynaşmasına ve sıcak duyguların yaşanmasına vesile oluyor. O sıcak ve duygusal anların yaşanmasına en çok kendi ellerimizle içimizden geldiği gibi yazdığımız kartpostallar daha ayrı bir ayrıcalık katıyor. Bunun için PTT olarak bu geleneği yaşatmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Öğrencilerimize hediye ettiğimiz kartları sadece 55 kuruş pul ücreti ödeyerek sevdiklerine gönderiyorlar. Bu kampanyada emeği geçenlere ve öğrencilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Akyazı İlk okulu 4 B sınıfı öğretmeni Sınan Akyol ise öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini isteyerek, PTT yetkililerine teşekkür etti.