Erzincan’da barınmaya ve korunmaya muhtaç çocuklara yönelik olarak başlatılan Rol Model Aile projesinin ara değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çocuk Evleri Sitesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, Aile ve Sosyal Politiklar İl Müdürü Muhammer Doğan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile koruyucu aileler katıldı.

Programda konuşma yapan Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, bugüne kadar 67 koruma altındaki çocuğa sıcak yuva hizmetine sunduklarını belirterek, 2017 yılından beri Çocuk Evleri Sitesi ’nde değişik hizmetlerle çocukların hayata bağlanmaları için bir dizi etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini bildirdi.

Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak yürütülen Rol Model Aile Projesinin beraberinde getirdiği avantaj ve dezavantajları değerlendirmek üzere sunum yapan Çocuk Evleri Sitesi Müdiresi Kübra Kılıç ise her ne kadar çocuklara birer aile ortamı sağlanmaya çalışılsada kurumsal kimlikler nedeniyle yeterli olunamadığını fakat gönüllü ailelerin desteğiyle çocukların ailelerin verdiği sıcaklığa ulaşabildiğine dikkat çekti.

Kılıç, çocukların sosyal, kültürel ve manevi eksikliklerini gönüllü ailelerin yanında daha da çabuk giderdiklerini bu kapsamda çocukların gönüllü ailelerin yanında doğal ortamlarında faaliyetlere aktif katılım sağlayarak, öğrenmelerinin daha da kolaylaştığını kaydetti.

Çocuklara kurumsal olarak desteğin verildiğini fakat kurumdan ayrıldıktan sonra gönüllü ailelerin desteğine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Kılıç, bu kapsamda bundan sonraki süreçtede gönüllü ailelerin bu desteklerinin devam etmesini temenni etti.

Erzincan da koruma altına alınan çocuklara yönelik olarak Erzincan Valiliğine bağlı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Rol Model Aile projesi kapsamında çocukların aile nüanslarına sahip olan kamu kurum ve kuruluş müdürleri rol model olarak bir yaşam koçu niteliğinde proje hedefindeki çocuklarla bugüne kadar sosyalleştikleri o anları katılımcılarla paylaştılar.

Programda konuşan Vali Arslantaş, koruma altında olan tüm çocuklarla rol model olarak olarak hayatın yükünü, onlarla birlikte omuzlayan ve onların hayatlarını idame ettirmeleri için önlerine çıkan her bir engeli aşmaları için destek veren tüm gönüllü ailelere teşekkürlerini ileterek, aile sıcaklığının tüm çocuklara hayatlarının her anında toplum olarak yaşatılması gerektiğine değindi.