Erzincan Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından Prof. Dr. Nurgün Platin’in katılımlarıyla “21. Yüzyıl Hemşiresinden Beklenen Anlayışlar” konulu söyleşi düzenlendi.

Başöğretmen Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Derneği Kurucularından Prof. Dr. Nurgün Platin, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, herkesin sağlıklı, güvenli bir çevrede yaşamaya ve en üst düzey sağlık hizmetlerini almaya hakkı olduğunu ifade ederek, sağlık hizmeti sunmada hemşirelere büyük bir görev düştüğünü aktardı. Hemşirelerin çağın değişimlerine ayak uydurmaları gerektiğini belirten Aşılar, söyleşinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İnsanın doğasında sevgi, üzüntü, özlem, öğrenmek gibi birçok özelliğin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nurgün Platin ise, bu özelliklerin beraberinde insana korunma ihtiyacı doğurduğunu kaydetti. Bu noktada hemşirelere önemli görevler düştüğünü anlatan Platin, hemşirelerin hastalarla empati yapması gerektiğini vurguladı. Platin, “Sosyal güvencesi var yok, saçı, konuşması ne olursa olsun hasta bir insandır. Hemşireler hastaları eksik görmeyecek. Üniversite okumakla büyüdüm ve başkaları böyle kaldı demeyecek. Öyle diyorsa çok yanlış. Bildiğimiz her şey hasta içindir. Bu bilgileri hasta için kullanmıyorsak profesyonel değiliz. Topluma yüzümüzü dönelim. ‘Bu kadar maaş ile bu kadar bakım’ demeyin. Bu lafın muhatabı hasta değildir” şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, katılımlarından dolayı Prof. Dr. Nurgün Platin’e Erzincan Üniversitesi logosunun bulunduğu bakır işlemeli tabak hediye etti.