Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Tek Rumeli TV’de sunuculuğunu Gazeteci-Yazar Sami Özey’in yaptığı “Sami Özey İle Hayat Sohbetleri” programına katılarak izleyicilere Erzincan’ı anlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Öztürk’ün de katıldığı programda Vali Kahraman, Erzincan’ın tarihi, kültürü, sanayisi ve ekonomisi üzerine söyleşi yaptı.

26-27 Aralık 1939 tarihinde Erzincan’da meydana gelen 7.9 şiddetindeki depremde Erzincan’da yaşananları izleyicilerle paylaşan Vali Kahraman depremler nedeniyle Erzincan’ın nüfusunun büyük bir kısmının göç ettiğini ve Erzincan ekonomisinin zayıfladığını ifade ederek depremden 75 yıl sonra Erzincan’ın yapılan yatırımlarla bölgenin parlayan yıldızı konumuna geldiğini söyledi.

Program’da hayat hikayesini izleyicilerle paylaşan Vali Kahraman, Kaymakamlık yaptığı dönemlerde yaşadığı tecrübelerini aktardı.Vali Kahraman, devleti ve vatandaşı iyi tanıyan insanların yönetici olduklarında devlet ile vatandaş arasındaki sorunların kendiliğinden ortadan kalktığını ifade ederek Erzincan’da da vatandaş ile devletin etle tırnak gibi bir bütün olduğunu kaydetti.