Erzincan Valisi Süleyman Kahraman İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ve Erzincan’ın‘da pilot iller arasında yer aldığı yerel aktörlerin katılımıyla “Yerel Yatırım Planlaması Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” açılış ve bilgilendirme toplantısına katıldı.

Ankara’da yapılan proje açılış ve bilgilendirme gününe; İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, pilot illerin valileri, bakanlık bürokratları, diğer bakanlıkların müsteşar ve ilgili genel müdürleri, belediye başkanı, yardımcıları ve İl Planlama ve Koordinasyon Müdürleri, pilot illerin Kalkınma Ajansları Temsilcileri, Ankara’daki Üniversitelerin temsilcileri katıldı.

Erzincan Valiliğince yaptığı açıklamada şu bilgiler verildi;“Yerel Aktörlerin Katılımıyla Yerel Yatırım Planlaması Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” Avrupa Birliği Bakanlığının desteği, Merkezi Finans ve İhale Biriminin finansmanıyla İçişleri Bakanlığı tarafından pilot illerde yürütülecek olan teknik destek projesidir.

Projenin amacı; il düzeyinde yatırım planlanmasının etkin bir şekilde yürütülmesi için kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi ile valiliklerin yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının planlamaya yönelik kurumsal kapasitelerinin arttırılması ve yerel aktörlerin valilikler koordinasyonunda planlama ve yatırım süreçlerine aktif katılımlarını sağlayacak mekanizmaların geliştirilmesidir.

İki yıl sürecek olan proje kapsamında I.yıl kurumsal kapasitenin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar, II. yıl mikro planlama çalışmaları yürütülecektir.

Erzincan’ın da aralarında bulunduğu 13 Pilot ilde mevcut durum analizi ve alternatif yatırım programı hazırlanmasına yönelik çalışmalar, kamu kurumlarının yatırım süreçlerinde görevli yöneticileri ve teknik personellerine yönelik, tematik eğitim faaliyetleri yapılacaktır.Projenin olumlu sonuçları diğer illere yaygınlaştırılacaktır.”

Programın öğleden önceki bölümde açılış konuşmalarının ardından pilot illerin Valililerine iş birliği sertifikaları verildiği ayrıca Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ın iş birliği sertifikasını İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mükerrem Ünlüer’in verdiği öğrenildi. Program’ın öğleden sonraki bölümünde ise pilot illerde uygulanması planlanan faaliyetler ile illerin öncelik sektörlerinin belirlenmesine yönelik grup çalışmaları yapıldığı, grup temcileri tarafından ise sonuçların sunularak üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.