Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 81 ilden Ankara’ya gelen öğretmenlerin katılımıyla Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama törenine katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerin katılımıyla Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen kutlama töreninde yaptığı konuşmada, uzun bir konuşma metni hazırladığını, ancak törenin ardından TBMM’ye gidecekleri için çok uzun konuşmayacağını belirterek, "Çok merak ediyorsanız, ’ama mutlaka biz duymak istiyorduk’ diyorsanız, arkadaşlarımız size çoğaltıp verecekler" dedi.

Konuşmasında, bir metinden değil, irticalen konuşma üzerine bir hikayeyi anlatan Avcı, "Bir panelde sırayla konuşmacılar söz alıyorlar. İlk konuşan kişi, ’bu kadar coşkulu bu kadar heyecanlı bu kadar ilgili bir topluluk karşısında hazırlanmış bir metin üzerinden konuşmayı zül addediyorum. Onun için metinden değil, irticalen konuşacağım’ diyor ve hazırladığı konuşma metnini de yırtıyor ve arkasından hakikaten de güzel bir konuşma yapıyor. Ondan sonra söz alan arkadaş, ’ben de sayın konuşmacı gibi irtacelen konuşacağım. Ama benim gerekçem farklı. Çünkü benden önceki arkadaş, heyecandan benim konuşma metnimi yırttı. Mecburen öyle konuşacağım” şeklinde konuştu.

81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret ettiklerine değinen Avcı, Başbakan Davutoğlu’nun başta sona altına kendisinin de imza atacağı çok güzel bir konuşma yaptığını bildirdi.

Kendisinin de mecburen irticalen konuşacağını söyleyen Avcı, "Bugün sabah da Başbakan o kadar güzel bir konuşma yaptı ki yazılı da olsa irticalen de olsa aynı şeyleri belki biraz daha sönük ifadelerle tekrarlamak zorunda kalacaktım. Siyaset de böyle bir şey" diye konuştu.

Öğretmenler için çeşitli hediyeler hazırladıklarını ve öğretmenlere tek tek takdim etmek istediklerini ancak sürenin kısıtlı olması nedeniyle hediye merasimini yapamayacaklarını bildiren Bakan Avcı, onları uğurlarken hediyelerini takdim etmek istediğini ifade etti.

TBMM’ye ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki resepsiyona sınırlı sayıda öğretmenle katılacaklarını belirten Avcı, şöyle konuştu:

"Bunu da hoşgörmenizi diliyorum. Mekan şartları, imkanlar bunu gerektiriyor. İnşallah bakanlığımızın daha geniş salonları, imkanları olacak. O zaman bu kutlamaları hep birlikte daha güzel ortamlarda gerçekleştirme şansımız olur."

Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenler heyeti adına konuşan Meryem Aybüke Sinan Gündoğdu da "bir edebiyat öğretmeni, bir anne olarak öğretmen kimdir" sorularına yanıt aradığını belirterek, öğretmenliğin önemini vurguladığı bir konuşma yaptı.

Emekli öğretmenler adına ise Salih Dülger konuştu.

Öte yandan, törende Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro konser verdi. Bakan Avcı, konserin sonunda sahneye çıkarak koro şefine çiçek takdim etti.

Koronun ardından Altındağ Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Burdur yöresi halk oyunları gösterisi sundu. Öğretmen Uğur Kılıç ise "Dünyanın Bütün Çiçekleri" isimli şiiri okudu.